Проблем с ABS
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2006, 08:21
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1,6 EFI
- Status: Извън линия
Проблем с ABS
Мойта колица си има ABS само че един хубав ден го отскубнах на един дънер,та между другото не ходете сас форда в гората на излед много е нисък:).та отскубна се и много ще сам благодарен някой ако ми каже каде мога да намеря датчик и дали е много скъп??
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
- Status: Извън линия
Понеже на Скорпиото това е стандартен проблем съм се снабдил с няколко и когато съм в някоя автоморга не пропускам да си набавя още. Та думата ми е за цените. В началото на Септември си ходих до Ямбол (там съм роден) и влязох в една морга да питам за такъв датчик. Искаха ми 40лв. за един, а аз им викам, че във Видин за 40 лв. ми продават 4 -2 предни и два задни. А ония тръгнаха да се заяждат и да ме питат знам ли колко струва нов. Казах, че знам - 800лв. и че имам 3 предни в багажника и за такъв датчик повече от 20 лв. недавам. Ако съм на зор ще дам и 80, но това е друга тема.
С други думи всичко е въпрос на пазарлък. Да не забравяме, че е ІІ-ра употреба и няма гаранция дали работи.
Затова като намериш І-во слагаш, пробваш как работи и после плащаш. Често импулсите не са с достатъчна амплитуда и електрониката се шашка. При плавно спиране и скорост под 20км/ч педала вибрира, а тогава ABS-а нетрябва да сработва.
С други думи всичко е въпрос на пазарлък. Да не забравяме, че е ІІ-ра употреба и няма гаранция дали работи.
Затова като намериш І-во слагаш, пробваш как работи и после плащаш. Често импулсите не са с достатъчна амплитуда и електрониката се шашка. При плавно спиране и скорост под 20км/ч педала вибрира, а тогава ABS-а нетрябва да сработва.