отваряне фар на фокус 2004

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
kalata77
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2012, 09:12
Модел на автомобила: focus
Status: Извън линия

отваряне фар на фокус 2004

Мнение от kalata77 » 01 ное 2012, 16:42

здравейте колеги
имам следния проблем.има една метална пластинка пред крушката на фара но е паднала и си стои в страни от крушката.видях,че има една гайка която явно е част от системата за закрепване на пластинката и едно винтче.почти съм сигурен ,че ако успея да отворя фара/да го сваля мога/ще наместя пластинката както си е била.въпроса е как да го отворя тъй като освен щипки има и някакъв силикон.предната част на фара не е от стъкло а някаква пластмаса.едни ми казват ,че трябва да го пъхна във фурната на 70 градуса и като се размекнел силикона да го разглобя но мен ме е страх да не го изгоря или да повредя отразяващите части......ако някой го е правил да пише.....моля............ :oops:

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
Модел на автомобила: С колелото

Re: отваряне фар на фокус 2004

Мнение от MapTo_D » 01 ное 2012, 17:12

kalata77 написа:здравейте колеги
имам следния проблем.има една метална пластинка пред крушката на фара но е паднала и си стои в страни от крушката.видях,че има една гайка която явно е част от системата за закрепване на пластинката и едно винтче.почти съм сигурен ,че ако успея да отворя фара/да го сваля мога/ще наместя пластинката както си е била.въпроса е как да го отворя тъй като освен щипки има и някакъв силикон.предната част на фара не е от стъкло а някаква пластмаса.едни ми казват ,че трябва да го пъхна във фурната на 70 градуса и като се размекнел силикона да го разглобя но мен ме е страх да не го изгоря или да повредя отразяващите части......ако някой го е правил да пише.....моля............ :oops:
По принцип това е начина, или във фурната :lol: или с пистолет за горещ въздух се нагрява и внимателно се отваря. Предполагам може да стане и със сешоар...

Потребителски аватар
kalata77
потребител
потребител

Мнение от kalata77 » 02 ное 2012, 09:59

емиииииииии,щом казваш тази събота ще пробвам и после ще пиша какви съм ги свършил :D

Потребителски аватар
kalata77
потребител
потребител

Мнение от kalata77 » 17 сеп 2013, 16:10

просто нямаше нужда да си играя........когато на човек му върви........хихихи.......купих си фар за 20 лева...голеееееееем
късметлия....нали ????????? :wink:

Потребителски аватар
aatri
потребител
потребител
Регистриран: 02 мар 2008, 21:33
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 1999 г.

Мнение от aatri » 21 окт 2013, 12:23

Лесно ли го монтира?

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 21 окт 2013, 16:00

aatri написа:Лесно ли го монтира?
Елементарно е. Две рапидки горе на фара М10 и една под фара. Ако легнеш под фара веднага ще я видиш. Другия вариант е да свалиш подкалника и веднага се вижда главата на рапидката. Но не си струва хамалогията с подкалника.
Другото е, че долната рапидка веднъж свалена, вече никой не я слага. Тя прикрепя, но не държи стабилно- няма смисъл от нея. >:D<:
Първо сваляш решетката, разбира се.
Изображение
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
kalata77
потребител
потребител

Мнение от kalata77 » 24 окт 2013, 07:53

прав е колегата точно това е начина но аз наистина нямаше от къде да разбера и си поиграх с подкалника.но нали съм си сръчко отне ми не повече от 20 минути. :P

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”