Слаби връзки при подгряване на задното стъкло-Фокус-въпрос

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
pi4o
потребител
потребител
Регистриран: 17 апр 2013, 22:09
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCi 115 hp 2001 г. (коНби)
Status: Извън линия

Слаби връзки при подгряване на задното стъкло-Фокус-въпрос

Мнение от pi4o » 26 дек 2013, 10:38

Колеги, забелязвам, че не ми работи винаги подгряването на задното стъкло на фокуса от профила ми - комби. Като включа лампата си светва и релето цъка, но не винаги подгрява. Мисля си, че някъде не контактува нормално, но не знам от къде да стигна до буксичките, които се включват в реотана на подгрева. Всичко е скрито зад пластмасовите кори... пък не върви да почна да свалям една по една и да търся. Но ако се наложи и така ще направя. Ако някой ме упъти как да намеря кабелаците ще съм много благодарен.
:roll:
"Мисленето е най-трудната работа на света. Затова толкова малко хора се захващат с нея." - Хенри Форд

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Слаби връзки при подгряване на задното стъкло-Фокус-въпрос

Мнение от HACKO » 26 дек 2013, 19:05

На първо време смажи пантите, че масата минава през тях. На Фиеста и Ескорт те са най-често срещаната причина за този проблем, при Форд всички проблеми се предават по наследство.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

pi4o
потребител
потребител

Мнение от pi4o » 26 дек 2013, 22:47

НАСКО, благодаря, утре ще пробвам ;)
"Мисленето е най-трудната работа на света. Затова толкова малко хора се захващат с нея." - Хенри Форд

pi4o
потребител
потребител

Мнение от pi4o » 28 дек 2013, 22:54

Понеже нямах контактен спрей напръсках пантите с ВД-40. Пораздвижих вратата, но май без особен резултат. Днес реших да махна пластмасовите кори за да стигна до кабелните обувки кудето се свързват с реотаните. Не го направих до сега, защото ме беше страх да не счупя нещо пластмасово и да си направя 100 бели, но ... се престраших. Дръпнах и щипките излязоха безпроблемно, после леко по леко страбичните и така се отвори място и се видяха кабелчетата. Поразмърдах ги и волтметъра показа консумация, така че за сега трябва да работят, но ще тествам като се запоти задното стъкло.
Наско, благодаря ти пак ;)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”