Реле за бензинова помпа при Sierra
- billy_boy
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2006, 12:40
- Модел на автомобила: Audi a4 1.8TQ AJL, караше Sierra
- Контакти:
- Status: Извън линия
Реле за бензинова помпа при Sierra
Здравейте, колеги трябва ми спешно вашата помощ. Преди няколко дни бензина ми отказа. Реших, че е бензинова помпа но днес проверих и установих, че не е тя. Проверих дали идва ток до кабелите за помпата и съответно не идваше... Казаха ми че има реле за помпата, но не зная къде е? Можете ли да ми кажете къде е или др причини за това да не стига ток до там?

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Провери ли бушона? Всички коли с електрически помпи имат инерционен изключвател в случай на птп. Може изключвателя да се е изключил на някоя дупка. На изключвателя има бутон за възстановяване на състоянието, на Ескорта изключвателя се намира под кората на гредата на предна лява врата до педалите има и капачка през която може да се бръкне с пръст. Може би и на Сиерата е там.
-
- потребител
- Регистриран: 31 май 2006, 14:36
- Модел на автомобила: Taunus 12m
RE:
Cobra написа:Превключвателчето е в багажника под резервната гума.Има едно малко червено копченце.Един път и на мен ми се случи...пуснах резервната гума малко от високо на мястото и, и като ми свърши газта и увиснах.
Точно там е на сиерата , но може да не е от него , от скромния ми опит със възрастни автомобили мога да те посъветвам да търсиш и окислени куплунзи , дори и гнездото на предпазителя може да е , и не използувай алуминиеви ментета (предпазители) за да си нямаш проблеми от такова естество

- billy_boy
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2006, 12:40
- Модел на автомобила: Audi a4 1.8TQ AJL, караше Sierra
- Контакти:
Дойде ми на ум за това и проверих но не е от такива неща като е боядисване сичко е сваляно резервуар помпи... сиерата е зглобена отново
Обаче Cobra благодаря ти много действително там имаше превклучвател само че при мене не беше червен сигурно е боядисан
Точно на стойката на резервната гума натиснах го и всичко се оправи сега работи радвам се , че нямаше разходи много ви благодаря на сички
Сега сичко е ок да чукна на дърво. Но къде стой това реле все пак бтв?

- Cobra
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2005, 12:55
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 DOHC EFI
Ами честно да ти кажа не съм сигурен дали и мойто е червено, ама някакви такива спомени имам.Радвам се, че си се оправил, щото ми беше много гадно...трябваше да стоя към 2h насред пътя късно вечер, докато баща ми дойде да ме изтегли.
Та същия ми обясни, че тоя превключвател е направен при по силен удар да се изключва сам...да не стават големи поразии при катастрофа.
Та същия ми обясни, че тоя превключвател е направен при по силен удар да се изключва сам...да не стават големи поразии при катастрофа.

- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
Всички двувалки и инжекционни Сиери имат това, то се активира при катастрофа и спира притока на гориво. При деактивиране трябва да поставите ключа на позиция О, след това се натиска бутона, върти се ключа на позиция ІІ и се изчаква няколко секунди, връща се ключа обратно на позиция І и се пали двигателя.