Горни стоп свелтини на Focus не светят
- mitakadm
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 19:19
- Модел на автомобила: FORD FOCUS TDCI 2002
- Status: Извън линия
Горни стоп свелтини на Focus не светят
Здравейте колеги,
Фокусът ми е дизел, хечбек 2002 и днес установих че горните ми стоп светлини (тези отгоре над багажника) не светят. Крушките са ОК, замерих куплунга - няма напрежение. След като отворих, всичко изглежда наред, няма окисляване, няма вода, кабелите изглеждат наред - не са прекъснати или оголени. Дайте идея къде да търся източника на проблема. Лява и дясна стоп светлина са наред, доскоро и горната работеше (нощно време при паркиране назада ми оветяваше чудесно). Ако има някой със ел. схема да сподели къде точно по веригата да меря напрежение.
Фокусът ми е дизел, хечбек 2002 и днес установих че горните ми стоп светлини (тези отгоре над багажника) не светят. Крушките са ОК, замерих куплунга - няма напрежение. След като отворих, всичко изглежда наред, няма окисляване, няма вода, кабелите изглеждат наред - не са прекъснати или оголени. Дайте идея къде да търся източника на проблема. Лява и дясна стоп светлина са наред, доскоро и горната работеше (нощно време при паркиране назада ми оветяваше чудесно). Ако има някой със ел. схема да сподели къде точно по веригата да меря напрежение.
Не може, не мога или не искам - има разлика, но смисъла е един и същ
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Горни стоп свелтини на Focus не светят
При проверката провери ли състоянието на кабелите между купето и багажника?
- mitakadm
- потребител
Това бе едната част от въпроса ми - отворих зад корите на багажникеа, видях кабелите но кои точно да проверя за връзка към стоп светлините?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Кабелите на третия стоп не минават през багажника толкоз ниско, че да се видят през корите.
Гофрираната гумена тръба зад стопа - откачваш я, издърпва леко кабелите и маркуча за чистачката и оглеждаш.
Гофрираната гумена тръба зад стопа - откачваш я, издърпва леко кабелите и маркуча за чистачката и оглеждаш.
- mitakadm
- потребител
В крайна сметка проблема се оказа прекъснат кабел. Мястото където се е прекъснал кабела е на вратата на багажника, най високо горе. Като отвориш вратата на колата между нея и колата има гумирано уплътнение, пълно с кабели, като отдолу е с резба и отгоре влиза към горните стопове. При мен проблема беше отгорната страна, като освен кабела за стоповете, масата и още един кабел бяха започнали да се късат.
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Както и ти е казал колегата Доин
Добре че си решил проблема.