не върти стартера
-
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2009, 23:00
- Модел на автомобила: galaxy
- Status: Извън линия
не върти стартера
Здравейте колеги,днес имах проблем с колата на която съм собственик от 5 години и за първи път ми се случва.Колата е Галакси 2.3 Автомат.Без никакви признаци след като я паркирах вечерта,да другият ден връткам ключа и нищо.Не върти стартера.Всичко по таблото свети нормално.Помпата се чува,но стартера не върти,на скорост да се запали,не става защото е автомат.След около 30мин.запали и после по същият начин не пожела.Въпросът ми е как може да се провери дали е стартер или нещо по електрониката.До сервиз трудно ще я закарам защото белята я направи в едно бургаско село,и сега е там.Някой може ли да даде някакъв съвет.
- G_o_c_e_v
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 23:04
- Модел на автомобила: C-max 2.0 TDCi 136 к.с. Бордо
Re: не върти стартера
Ако имаш достъп до стартера, когато спре да върти може с някое желязо (щанга или тръбичка) да пробваш да почукаш няколко пъти по стартера с цел да се наместят четките и пак да опиташ да завъртиш. Според мен е стартера, четките са свършили и затова не върти.
-
- потребител
Чуках го,пак нищо.До кабелите отзад нямам достъп.Доколкото мога да опипам с ръка,захранващият кабел има някаква пластмаса,като капачка.Днес ще ходя да замеря акумулатора,да не би да има малко ток и изобщо да не може да изхвърли бендикса което ме съмнява защото е на 3 години и когато завъртя ключа няма никаква консумация на ток.Лампите на таблото изобщо не премигват.Мисля да не е някое реле,или нещо такова,но как ще го открия.
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Свали стартера ако можеш и бегай да ти го рециклират.Тва е фолцваген и то автомат.Същия проблем съм го имал на Пасат автомат.Без признаци без нищо изведнъж умре,и когатотой си пожелае запали.
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Провери си и клемореда на стартерия ключ., щом при въртене не премигват лампите и няма консумация, значи е твърде вероятно да е там проблема!
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Може и да са четките, всичко се установява много лесно с една пробна лампа директно на стартера.

- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Скоро и аз имах не точно същия, но доста сходен проблем. Какво ли не правих, че чак и компютъра смених - накрая се оказа маса. Питай Дидибао- той откри и отстрани проблема.
-
- потребител
Благодаря колеги за бързото съдействие,пробвах всичко,даже и защитата на автомата където пали на "P" и "N"Всичко си беше "ОК"След още малко "ръчкане"автобуса се оправи.Гадно ми е защо не разбрах къде беше проблема.Утре май ще се ходи до Мотопфое ей така от любопитство,но отсега съм 99% процента ще кажат че всичко е нормално....
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: На линия
Възможно е клемите на шалтера на стартера да са хванали нагар, и да не дава добър контакт,- механичен проблем, четките също може да са износени, реле на стартера също може да е причина.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Колеги,днес го закачиха в Мотопфое,нищо не показа освен грешка на бензиномера.Тоя автобус да няма защита там.Когато падне много нивото на горивото да прекъсва веригата помпата да не засмуче въздух.Карам го на газ,пали само на бензин.Налях му 10-на литра и след малко се оправи.Знам ли вече какво да мисля.Карал съм Мерцедес камион 3535 с такава защита,не помня коя година беше.И затова си мисля че може и това да е.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: На линия
Дааа, възможно е. Приятел беше сипал нафта с туба на Пежо-308,- и пълен блокаж,-няма палене. Горивото трябвало да влиза в резервоара със по високо налягане, и хайде в сервиза за ресет...........tolis75 написа:Колеги,днес го закачиха в Мотопфое,нищо не показа освен грешка на бензиномера.Тоя автобус да няма защита там.Когато падне много нивото на горивото да прекъсва веригата помпата да не засмуче въздух.Карам го на газ,пали само на бензин.Налях му 10-на литра и след малко се оправи.Знам ли вече какво да мисля.Карал съм Мерцедес камион 3535 с такава защита,не помня коя година беше.И затова си мисля че може и това да е.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Мраза вече колите са по умни от стопаните си.... За тва ..С чука и телта и си свиркам 
Аз също съм карал МАН 12 242 интой имаше такава защита..

Аз също съм карал МАН 12 242 интой имаше такава защита..
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал