Акумулатор ФОРД ФОКУС 1.4 1999г.
-
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2012, 19:18
- Модел на автомобила: Renault Clio 1.2 '91 ; Ford Focus 1.4 16V '99 ; Ex BMW E30 M3 '89 ; Ex Renault Laguna 2.0 16V '99 .
- Status: Извън линия
Акумулатор ФОРД ФОКУС 1.4 1999г.
Колеги, дайте съвет за акумулатор(интересува ме каква е препоръчителната мощност) за ФОКУС 1.4 1999г. бензин. Колата няма климатик, само предни ел. стъкла и едно мижаво CD(ако има значение). Досегашния ми беше 55Аh 450A , но беше стар, с него купих колата и сдаде багажа при първия студ.
Предварително благодаря за отговорите.
Предварително благодаря за отговорите.

- bodurov
- потребител
- Регистриран: 29 юли 2007, 11:46
- Модел на автомобила: FORD C-MAX 1.6L Duratec 16V Ti-VCT(115 hp)2009г.
Re: Акумулатор ФОРД ФОКУС 1.4 1999г.
Ако слагаш марков акумулатор,може и 44ah.Моята я купих с такъв от Италия и три години го карах а съм с 1.6.Обаче беше BANER BATERY австрийски.Ако слагаш монбат или нещо такова, 62Аh мин.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Скоро си купих поредния акумулатор.
Отивам да купувам и ме питат какъв искам.
Казах "вземай ролетката и идвай до колата и ще видиш"
Избирали сме го с ролетката
Взех Bosch 52Ah S4 Пусков ток 470 A
Преди това пак така .. с ролетката някакъв ZAP. Една единствена бройка с този размер. Не му помня цифрите.
Кара 5 години и си умря изведнъж.
Изобщо не го бях барал и поглеждал.
Като го свалих да се опитам да го заредя ... ми той изсъхнал горкия и не успя да се съживи.
Окото му светеше зелено, джамове, музика ... всичко бачкаше, но не можеше да завърти стартера.
Ако се бях сетил да го погледна по-рано или по-често сигурно щеше да изкара повече.
Преди него една Искра 44Ah обслужваем.
И тя така с ролетката е избирана. Кара 3 години ... и тя така си умря заради мизерно отношение от моя страна.
Имам си всичко ама не се сещам да ги поглеждам, а карам предимно градско пали-гаси
Отивам да купувам и ме питат какъв искам.
Казах "вземай ролетката и идвай до колата и ще видиш"
Избирали сме го с ролетката

Взех Bosch 52Ah S4 Пусков ток 470 A
Преди това пак така .. с ролетката някакъв ZAP. Една единствена бройка с този размер. Не му помня цифрите.
Кара 5 години и си умря изведнъж.
Изобщо не го бях барал и поглеждал.
Като го свалих да се опитам да го заредя ... ми той изсъхнал горкия и не успя да се съживи.

Окото му светеше зелено, джамове, музика ... всичко бачкаше, но не можеше да завърти стартера.
Ако се бях сетил да го погледна по-рано или по-често сигурно щеше да изкара повече.
Преди него една Искра 44Ah обслужваем.
И тя така с ролетката е избирана. Кара 3 години ... и тя така си умря заради мизерно отношение от моя страна.
Имам си всичко ама не се сещам да ги поглеждам, а карам предимно градско пали-гаси

-
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2012, 19:18
- Модел на автомобила: Renault Clio 1.2 '91 ; Ford Focus 1.4 16V '99 ; Ex BMW E30 M3 '89 ; Ex Renault Laguna 2.0 16V '99 .
Благодаря за отговорите.
Утре започва търсенето. Мисля да взема нещо малко по-читаво, към 54-55Ан и 470-480 А , пък ще видим...

- peterpetroff
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
взимай най-големия капацитет, който ти се събира в кутията, 1,4=1,6 т.е. 242х175х175, заводски фокусите с този обем ДВГ по Микрокат идват с акумулатори от 42 до 60Ah. В случая е валидна репликата на мечо Пух: колкото повече- толкова повече. Брал съм много ядове с 44Ah на 1,6 Zetec, сега съм с 61Ah и тука говорим вече за друга бира. Смятай, че Bosch=Varta 1:1, дори и корпусите им са едни и същи. Много са добри (не корпусите, а качествата), за останалите марки акута нямам наблюдения и не мога да изкажа мнение, но поддържам над 300 служебни коли с акумулатори Bosch S5, а на личната си онзи ден си взех Varta Silver Dynamic 61Ah/610A.
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Тия дни купих акумулатор, също съм с 1.4 фокус 99г.Ogi81 написа:Благодаря за отговорите.Утре започва търсенето. Мисля да взема нещо малко по-читаво, към 54-55Ан и 470-480 А , пък ще видим...
Не го мислих кой знае колко, като видях Winmaxx за 66 лв, 50 амперчаса. Колата е за 44ампера, икам си 50 и стигат. Колко е марка това е ясно на всеки, само прочетох тук-там, че някой го има от година и все още пърха и го поставих под капака.
Да прескочи гаранцията пак ще съм на оферта, щото ще купя друг и пак ще съм с нов. Стария беше faam, неизвестно колко годишен и така бързо им го харизах, че не видях и каква мощност е, палеше все още, но ми писна да обръща стрелките и да чакам да видя кога, как и къде ще умре. Иначе ако беше прескочил зимата, топлите месеци нямаше да са му проблем.
Сокол скитник
- peterpetroff
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
Аз съм на принципа: купувай най-препоръчваното и реномирано, а пък да става каквото ще. В края на краищата, една кола ако се кара много километри ежеднвно се очаква и разходите по нейната поддръжка (ходова част, консумативи, оборудване) да са много. Тогава човек напипва най-доброто съотношение цена-качество, НО когато една кола се кара само един-два пъти седмично за по 90-100 км. тогава нещата придобиват друго измерение- гледаш да не правиш компромис със цената и да влагаш такива части и консумативи, които ще ти спестят от времето и неприятностите за дълъг перио д от време.
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Ами въпросните 66 лв ги давам седмично за гориво, като ходих да купувам акумулаторите от тая марка бяха около един кубик, два дена по-късно имаше само 3 от най-скъпите на промоция, по 100 лв за 75 Ач.
Закъса ли го, хвърлям и смяна с по-популярен, тя схемата ясна. Но пък току се случил някое сполучливо куче, та да откара 3-4 години
Закъса ли го, хвърлям и смяна с по-популярен, тя схемата ясна. Но пък току се случил някое сполучливо куче, та да откара 3-4 години

Сокол скитник