Модул за управление на централното на фокус мк1
-
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2013, 09:29
- Модел на автомобила: Фокус mk1 1.8tddi 90hp ''00
- Status: Извън линия
Модул за управление на централното на фокус мк1
Здравейте колеги, преди всичко Весела Коледа ви желая.
Та така имам следния проблем.
Реших да свързвам модул за управление на оригиналното централно, за да отключвам с дистанционно колата. Поизчетох някои работи из форума и се заех.
До колкото разбрах моето централно се управлява с отрицателен импулс и има две жички (черна с оранжево и черна с зелено в предна лява врата) До колкото аз разбрах чрез тях се управлява централно. Самия модул има 6 кабела за управление Отключване 3 и заключване 3 както следва : N/C ; NO i com . Свързах Com кабелите към тези черна с оранжево и черна със зелено, двата NO на маса и NC кабелите не съм свързвал. Да обаче след като тествах работи само отключването с дистанционното. Заключването не работи, в модулчето цъка релето като натисна да заключи. След това подадох аз импулс минус към черна със оранжева и пак не иска да заключва, а като подам на черна със зелена я отключва. С ключа всичко си работи нормално, заключва и отключва 4те врати.
Предполагам че има някоя тънкост къде точно се включва този модул и се надявам да ми помогнете. Или пък проблема си е в колата ?
Благодаря много и Весели Празници на всички.
Та така имам следния проблем.
Реших да свързвам модул за управление на оригиналното централно, за да отключвам с дистанционно колата. Поизчетох някои работи из форума и се заех.
До колкото разбрах моето централно се управлява с отрицателен импулс и има две жички (черна с оранжево и черна с зелено в предна лява врата) До колкото аз разбрах чрез тях се управлява централно. Самия модул има 6 кабела за управление Отключване 3 и заключване 3 както следва : N/C ; NO i com . Свързах Com кабелите към тези черна с оранжево и черна със зелено, двата NO на маса и NC кабелите не съм свързвал. Да обаче след като тествах работи само отключването с дистанционното. Заключването не работи, в модулчето цъка релето като натисна да заключи. След това подадох аз импулс минус към черна със оранжева и пак не иска да заключва, а като подам на черна със зелена я отключва. С ключа всичко си работи нормално, заключва и отключва 4те врати.
Предполагам че има някоя тънкост къде точно се включва този модул и се надявам да ми помогнете. Или пък проблема си е в колата ?
Благодаря много и Весели Празници на всички.
-
- потребител
Re: Модул за управление на централното на фокус мк1
Колеги, извадих минуса на акумулатора за 10 мин и всичко си дойде на мястото. Съжалявам че малко избързах с темата.
-
- потребител
Здравейте пак, "чудото" заработи слеф ваденето на клрмата, но за кратко. сега пак не иска да заключва. Определено имам проблем с централното. Къде да го търся ?
-
- потребител
- Регистриран: 14 окт 2013, 19:39
- Модел на автомобила: Focus
Честита Коледа колега !
Значи аз съм поставил същото нещо като теб
И на мен от време на време не ми заключва и мисля че проблема идва от дясната врата, защото като опитам да заключа с ключа се заключва само тя. Като развъртя няколко пъти ключа та захапе и заключи всичките врати вече мога да заключвам и с дистанционното.Пръсках с контактен спрей няколко пъти в ключалката не знам дали е от него, но за сега се заклчва с дистанционното.
Дано съм ти бил полезен
Весело посрещане на Новата година !
Значи аз съм поставил същото нещо като теб
И на мен от време на време не ми заключва и мисля че проблема идва от дясната врата, защото като опитам да заключа с ключа се заключва само тя. Като развъртя няколко пъти ключа та захапе и заключи всичките врати вече мога да заключвам и с дистанционното.Пръсках с контактен спрей няколко пъти в ключалката не знам дали е от него, но за сега се заклчва с дистанционното.
Дано съм ти бил полезен

Весело посрещане на Новата година !
-
- потребител
Тези дни докато си играех и аз забелязах, че проблема идва от дясната врата.
Еми ще пръсна и аз с контактен спрей. Пък някой ако знае как се оправя да казва и така.
Еми ще пръсна и аз с контактен спрей. Пък някой ако знае как се оправя да казва и така.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Извади й буксата, или ако ти се играе - прекъсни черно-зеленото кабелче и ще се оправят нещата.
-
- потребител
Еми мисля да я прекъсна ако стане работата ще е супер.
Благодаря много, приятно прекарване утре вечер на всички.
Благодаря много, приятно прекарване утре вечер на всички.
-
- потребител
Днес срязах жичката от дясната страна и всичко се оправи. Благодаря много за помоща.