Перката на радиатора включва от парното

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
stanislav40
потребител
потребител
Регистриран: 09 окт 2013, 01:17
Модел на автомобила: mondeo
Status: Извън линия

Перката на радиатора включва от парното

Мнение от stanislav40 » 18 фев 2015, 14:23

Здравейте колеги, с Мондео МК3 бензин съм имам следния проблем, предполагам всички знаете че като натиснете бутона за обдухване на предното стъкло, той автоматично пуска и климатика , а това съответно пуска перката на радиатора да върти, като дотук всичко е ок. При мен обаче когато когато включа само парното без значение на коя степен и къде да духа перката на радиатора пак се включва и върти докато не изключа парното, според мен не редно да е така, особено на тая зима не знам какво има да му охлажда, а разхода съм сигурен че го качва допълнително, дайте някакъв съвет за реле ли, датчик ли или ел. майстор да погледне.

(да уточня че смених термостата - никаква разлика, тествах като свалих датчика за температура който е на двигателя тогава пък включва да върти постоянно)

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Перката на радиатора включва от парното

Мнение от paci » 18 фев 2015, 16:27

Понеже по таблото всичко е парно.
Посоки на въздуха
Скорост на вентилатора
Регулатора за температура
Решетките
Самия вентилатор

.......

Уточни кое парно пускаш?

stanislav40
потребител
потребител

Мнение от stanislav40 » 18 фев 2015, 17:21

При напълно изключено парно тествах 3-те варианта които го активират:

1- ви вариант :Натискам бутона за градусите, на 28 е например ,но със самото натискане на бутона , перката на радиатора се включва.

2- ри вариант: Натискам бутона за силата на обдухване (няма значение на коя степен) перката на радиатора се включва.

3- ти вариант: Натискам бутон AUTO и перката на радиатора се включва.

перката на радиатора спира само ако натисна OFF бутона (но не спира да върти веднага, а след 20-30сек.)

stanislav40
потребител
потребител

Мнение от stanislav40 » 19 фев 2015, 20:00

леко развитие по случая, научих се как да спирам перката, натискам AC бутона за включване на климатика и после го натискам пак за изключване и след 30 сек перката се изключва и няма включване вече, чак до следващото изключване на парното, но не си е работа да правя тия цигании , нещо не е ок

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”