импулсен датик колянов вал фокус C Max 1,6 HDI 2006г.

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
jori_petlev
потребител
потребител
Регистриран: 09 юли 2014, 12:39
Модел на автомобила: форд фокус с мах
Status: Извън линия

импулсен датик колянов вал фокус C Max 1,6 HDI 2006г.

Мнение от jori_petlev » 22 фев 2015, 18:39

Фокус C Max 1,6HDI 2006г.90к.с. загасна в движение. След 15 минути запали сякаш нищо не се е случило и така до следващия ден , пак в движение загасна окончателно.Съветват ме да сменя импулсният датчик, но не мога да го намеря къде се намира. Каква е разликата с датчик положение на разпределителния вал? Моля помагайте.

Потребителски аватар
Miri4
потребител
потребител
Регистриран: 05 май 2009, 20:42
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.

Re: импулсен датик колянов вал фокус C Max 1,6 HDI 2006г.

Мнение от Miri4 » 26 фев 2015, 13:21

И двата датчика са датчици на Хол.Конструктивно са различни. Единия е на капака на клапаните,По често виновник за проблема който описваш е този на разпределителния вал. Другия е на скоростната кутия.

jori_petlev
потребител
потребител
Регистриран: 09 юли 2014, 12:39
Модел на автомобила: форд фокус с мах

Re: импулсен датик колянов вал фокус C Max 1,6 HDI 2006г.

Мнение от jori_petlev » 26 фев 2015, 16:20

Благодаря колега! Да обясня какво се случи след това. След като ме изтеглиха до сервиза, на следващия ден сутринта, колата е запалила без проблем и работила като часовник, няма регистрирани грешки и всичко е нормално. За всеки случай, сменихме датчика на коляновия вал, който се намира зад шайбата /тя трябва да се свали/задвижваща ремъка на алтернатора и компресора на климатика.И така за сега работи, но не съм я пробвал на дълъг път. Ако има проблем ще пиша пак.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”