Проблем с регулировката на преден фар на Focus MK1

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Иван Атанасов
потребител
потребител
Регистриран: 31 окт 2014, 11:26
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI, 90 HP, Комби, 2000 год.
Status: Извън линия

Проблем с регулировката на преден фар на Focus MK1

Мнение от Иван Атанасов » 15 фев 2015, 18:05

Днес опитвах да регулирам предния ляв фар
Изображение
upload img
светеше ниско и не ми се виждаше добре. Обаче регулирайки на една стена, гледах светлината на фара и по невнимание като стигнах до края на регулировката явно съм завъртял с по- голяма сила от необходимото , нещо изпука и сега пластмасовия "болт"(болт 1 от картинката), дето се върти с шестограм, се върти без да се усеща никакво усилие, а под него, дето се вижда едно пластмасово конусно зъбно колелце, то не се върти, както става, когато всичко е наред- така беше преди- сега не се върти. Има ли шанс тая х**ня да се оправи, или не? Иначе електрическото регулиране (с моторчето) си работи и регулира. И как изобщо мога да сваля целия фар, щото отвинтих всички болтове (всъщност големи шрафтове) отгоре, но не може да се свали- нещо под фара- откъм калника държи, но не знам какво е и какво трябва да се направи, за да сваля фара. Фокуса е от първите версии - MK1/ 2000 год.

P.S. - май намерих какво държи фара отдолу - има някакъв болт:
Изображение
image hosting 10mb limit
Така, че остава открит само въпроса има ли шанс да се ремонтира тоя "червяк" или не - т.е. какво може да се направи в случая?

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Проблем с регулировката на преден фар на Focus MK1

Мнение от Doin » 15 фев 2015, 20:51

Лягаш под колата от към калника има още един болт, след това е лесното. Ако си пренатегнал пластмасовия червяк, то може да си откачил механиката, може да си изронил зъб я на болта, я на колелото, но това се вижда на място.

Потребителски аватар
CappY
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 май 2012, 13:43
Модел на автомобила: Ford Focus 2002 1.8 TDdi
Subaru Forester 2013 2.0D
Контакти:

Мнение от CappY » 16 фев 2015, 20:34

1. Моите фарове съм ги сглобил без болта долу, да мога лесно да ги разглобявам.
2. Най-вероятно си счупил винта.Като цяло няма оправия (лепилата не вършат работа) Моя го счупих по същия начин. Натегнах повечко. Сега съм сложил един пирон които държи пластинката която се задвижва от винта в най-задната точка (фара е най-вдигнат). и съм смъкнал фаровете с ел. машинката да са най-ниски фаровете. За съжаление не съм го снимал как го направих (не предполагах,че някой ще има същия проблем).

Иван Атанасов
потребител
потребител
Регистриран: 31 окт 2014, 11:26
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI, 90 HP, Комби, 2000 год.

Мнение от Иван Атанасов » 17 фев 2015, 22:44

CappY написа:1. Моите фарове съм ги сглобил без болта долу, да мога лесно да ги разглобявам.
2. Най-вероятно си счупил винта.Като цяло няма оправия (лепилата не вършат работа) Моя го счупих по същия начин. Натегнах повечко. Сега съм сложил един пирон които държи пластинката която се задвижва от винта в най-задната точка (фара е най-вдигнат). и съм смъкнал фаровете с ел. машинката да са най-ниски фаровете. За съжаление не съм го снимал как го направих (не предполагах,че някой ще има същия проблем).
Като се постопли времето ще свалям фара да опитам какво може да се направи. Сега ми е студено и не ми се занимава. За момента карам със свалени с ел. машинката фарове- иначе бият високо.

Потребителски аватар
Isaac
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2013, 14:07
Модел на автомобила: Focus 1998 1.8

Мнение от Isaac » 24 мар 2015, 03:49

Аз искам да попитам дали са съвместими главните фарове на МК1 и МК2?Тоест дали жака с пиновете влизащ в фара на МК1 са идентични със тези на МК2
[url=http://dobavi.info/cars/Ford/][img]http://dobavi.info/cars/Ford/m37796.gif[/img][/url]

Потребителски аватар
koinov_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с

Мнение от koinov_bg » 24 мар 2015, 06:44

Ми не...Съвсем друго поколения са.
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал *159*

Потребителски аватар
ieiei
потребител
потребител
Регистриран: 11 май 2007, 12:50
Модел на автомобила: Ford

Мнение от ieiei » 24 мар 2015, 16:37

Фара се сваля точно за 1 минута.Най-често пластмасата ,която въртиш превърта около металната ос.Лепи се с лепило(проверено)

Потребителски аватар
CappY
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 май 2012, 13:43
Модел на автомобила: Ford Focus 2002 1.8 TDdi
Subaru Forester 2013 2.0D
Контакти:

Мнение от CappY » 10 май 2015, 17:45

ieiei написа:Фара се сваля точно за 1 минута.Най-често пластмасата ,която въртиш превърта около металната ос.Лепи се с лепило(проверено)
Моята се счупи там и с лепене не става (след 4-5 врътки и се чупи пак). Направих цялата част от месинг и сега е ок.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”