Бушона се стопява
- meto fiestata
- потребител
- Регистриран: 24 мар 2013, 14:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 Ghia 1990г
- Status: Извън линия
Бушона се стопява
колеги здравейте имам проблем с бушона в купето на колата та за два дена смених два бушона 30А не знам от какво но така се е разтопил че едвам го изваждам от леглото където седи направих и две снимки да придобиете по голяма визуална представа за какво иде реч оградил съм го в червен кръг снимката на едната се вижда кой бушон за какво е а другата къде се намира този е за някаква перка и вътре в перката има числото " 2 " ако можете кажете ми къде е проблема че ми писна 

- ieiei
- потребител
- Регистриран: 11 май 2007, 12:50
- Модел на автомобила: Ford
Re: Бушона се стопява
Ako e за вентилатора на радиатота,провери на ръка дали не е тръгнал да блокира.Другото е лоша връзка по веригата,вкл. и нагоряло легло на бушона.Вземи си бушон от морга (стар),новите и без проблем се топят.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Преди три дена го играх същия мач-бушон на вентилатора за парното. Не изгорял, а изтекъл. Пластмасата му се стопила и потекла върху долния ред бушони. Ротора на моторчето е на два сферични лагера. Те по принцип не се смазват, но влагата им разказва играта. Направо си блокират.След което вече им трябва смазка и раздвижване. Вентилатора все още въртеше на всичките скорости, но повишеното триене в лагерите товари инсталацията и бушона загрява.
Хубавото беше, че вентилатора е лесен за досъп. При теб обаче е един ден работа (цял!).
Хубавото беше, че вентилатора е лесен за досъп. При теб обаче е един ден работа (цял!).
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Че на Фиеста 3 вентилатора на купето е във двигателния отсег и достъпа е лесен. Обаче това не е ли бушона на вентилатора на радиатора?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- meto fiestata
- потребител
и аз си мисля че е на радятора тоест на перката , да не би да е блокирала самата перка на радятора и като тръгне да върти или да охлажда да не може да я завърти и от там да го стопява , не ми показва на таблото че е прегряла ама защо ли така става ?
- kilikanzer
- Потребител
- Регистриран: 20 ное 2007, 19:59
- Модел на автомобила: Focus tddi/комби/P1888PM
Wartburg 312 - Местоположение: Разград
- Контакти:
А чувал ли си скоро перката да се включва?
- meto fiestata
- потребител
ми там е проблема че не съм чувал такова нещо можеби защото я карам на близко растояние но , май днес чух нещо да свисти че си я покарах извесно време в жегата но не съм сигурен , данеби да се окаже от перката ? възможно ли е да е запекла и да се раздвижи малко и после да напръскам буксата с контакт спрей
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Ако искаш да си решиш проблема, отиваш в Мото Пфое или най близката авто морга и си сменяш предпазителите които съм очертал с такива които да изглеждат абсолютно като другите а не като тези очертаните и няма да имаш повече ядове със стапяне и повреда в самото табло. Така се получава не защото имаш проблем по колата а защото предпазителите са менте!
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
И на мене ми е чудно, че предпазителя не гори директно, а почва да нагрява.... Та нищо чудно да има действително проблем с някоя перка, а предпазителя менте и не може изгори, и затова грее.peigera написа:... Така се получава не защото имаш проблем по колата а защото предпазителите са менте!
Така може да замине цялата инсталация.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- meto fiestata
- потребител
утре мисля на майстор да я откарам че си е притеснително така днес като се прибрах нямаше поражения по предпазителя ама знаеш ли я като тръгна на дълъг път дали няма да изгори , също така ще потърся и истински предпазители за тази фиестичка че тези менте бушони и на мен от самото начало не ми вдъхваха много доверие , та ако утре остановят проблема ще споделя какво е станало и от какво ще да е причината за нея , лека вечер за сега колеги