Автоматично отваряне на багажника на скорпио
- bigdady
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2006, 14:16
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.0i 122 hp седан
- Status: Извън линия
Автоматично отваряне на багажника на скорпио
Преди като натисна копчетона багажника ми се отваряше багажника при отключена кола.А сега нещо се е преебала машинката ли незнам и трябва да го отварям с ключа само и е мнгог гадно.някои може ли да каже от кво може да е.
NO PAIN NO GAIN
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Аз съм със седан и не съм много сигурен как е при хечбег, но принципа трябва да е същия.
Ключалката на Скорпиото е двойна, т.е. механична и електрическа.
При натискане на бутона се задействе контакт, който се намира под пласмасовата шайба на ключалката, която предава въртящото движение на ключалката към механизма на бравата, но при условие, че бравата е заключена (вградения в нея микроконтакт е отворен) и ключето с нарисуван зелен и черен ключ е в положение зелено.
Ако до сега всичко ти е било наред, по всяка вероятност имаш прекъснал кабел. При мен са 3 от дясно (като застанеш с лице към багажника) и 2 по-дебели отляво. Минават по пантите и са скрити в едни пластмасови лайсни върху самия профел.
Да не пропусна да те предупредя, че независимо от положението на ключено с нарисуван ключ, при запален двигател багажника се отваря само с ключа.
Ключалката на Скорпиото е двойна, т.е. механична и електрическа.
При натискане на бутона се задействе контакт, който се намира под пласмасовата шайба на ключалката, която предава въртящото движение на ключалката към механизма на бравата, но при условие, че бравата е заключена (вградения в нея микроконтакт е отворен) и ключето с нарисуван зелен и черен ключ е в положение зелено.
Ако до сега всичко ти е било наред, по всяка вероятност имаш прекъснал кабел. При мен са 3 от дясно (като застанеш с лице към багажника) и 2 по-дебели отляво. Минават по пантите и са скрити в едни пластмасови лайсни върху самия профел.
Да не пропусна да те предупредя, че независимо от положението на ключено с нарисуван ключ, при запален двигател багажника се отваря само с ключа.
- bigdady
- потребител
aз също съм сус седан и днес видях че на свивката от дясно на багажника кадето минават кабелите са прекъснато опитах се да ги свържа но от прекъснатото място към продължението кум колата са слепнали явно е когато инсталазията даде на късо от халогенкие(единия се счупи и се допряха жизите )са прегоряли та да те питам на къде отива този кабел за да си пусна нов.Също не ми светеше и лампата поради тази причина но с кабелите от дясната страна но там ги свързах и се оправиха.
NO PAIN NO GAIN
-
- потребител
- Регистриран: 20 дек 2006, 09:40
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.6 16v '95
- Контакти:
- bigdady
- потребител
аз се опитах вчера да си го оправя свързах прекъснатите жички на акомулатор избръмча и отключи багажника да ама после неможеше да се заключи мъчих се 2 часа и пак неще да се затвори накрая се ядосах и счупих машинката за отключване и сега вече мога единствено и само с ключа да го отварям
NO PAIN NO GAIN
- tata1971
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
- Контакти:
скорпио
ЕЕх така е човек като се ядоса./Да се ядосваш означава да наказваш себе си за грешките на другите/Ето какво пише в книгата ми-
Електрическа ключалка на капака на багажника се монтира заедно със системата за централно блокиране на ключалките на вратите.Ключалката на капака на багажника се отключва от електромагнит в чиято захранваща верига е включено реле което се задейства само при изгасен двигател и след деблокиране на ключалките на всички врати.Втози случай капака на багажника се отваря без ключ чрез натискане бутона на ключалката.
Това намерих.
Електрическа ключалка на капака на багажника се монтира заедно със системата за централно блокиране на ключалките на вратите.Ключалката на капака на багажника се отключва от електромагнит в чиято захранваща верига е включено реле което се задейства само при изгасен двигател и след деблокиране на ключалките на всички врати.Втози случай капака на багажника се отваря без ключ чрез натискане бутона на ключалката.
Това намерих.
Наесен с песен в К1.
- bigdady
- потребител
да това е ясно обаче когато машинката застана на позиция в която не може да се затвори багажника изобщо свързвах каблите с тея на вратите и пак неще и накрая си казах толкова време съм я отключвал с ключ та сега ли няма да мога и аиде с резачките щифта на машинката и сичко са си е ок само с ключ става отварянето.Може да се интусиазираам и да си купа нова машинка да се мъча пак да правя нещо ама на пролет евентуално.
NO PAIN NO GAIN