Автоматично отваряне на багажника на скорпио

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
bigdady
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 14:16
Модел на автомобила: SCORPIO 2.0i 122 hp седан
Status: Извън линия

Автоматично отваряне на багажника на скорпио

Мнение от bigdady » 22 дек 2006, 11:34

Преди като натисна копчетона багажника ми се отваряше багажника при отключена кола.А сега нещо се е преебала машинката ли незнам и трябва да го отварям с ключа само и е мнгог гадно.някои може ли да каже от кво може да е.
NO PAIN NO GAIN

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 22 дек 2006, 14:08

Аз съм със седан и не съм много сигурен как е при хечбег, но принципа трябва да е същия.
Ключалката на Скорпиото е двойна, т.е. механична и електрическа.
При натискане на бутона се задействе контакт, който се намира под пласмасовата шайба на ключалката, която предава въртящото движение на ключалката към механизма на бравата, но при условие, че бравата е заключена (вградения в нея микроконтакт е отворен) и ключето с нарисуван зелен и черен ключ е в положение зелено.
Ако до сега всичко ти е било наред, по всяка вероятност имаш прекъснал кабел. При мен са 3 от дясно (като застанеш с лице към багажника) и 2 по-дебели отляво. Минават по пантите и са скрити в едни пластмасови лайсни върху самия профел.
Да не пропусна да те предупредя, че независимо от положението на ключено с нарисуван ключ, при запален двигател багажника се отваря само с ключа.

Потребителски аватар
bigdady
потребител
потребител

Мнение от bigdady » 22 дек 2006, 18:56

aз също съм сус седан и днес видях че на свивката от дясно на багажника кадето минават кабелите са прекъснато опитах се да ги свържа но от прекъснатото място към продължението кум колата са слепнали явно е когато инсталазията даде на късо от халогенкие(единия се счупи и се допряха жизите )са прегоряли та да те питам на къде отива този кабел за да си пусна нов.Също не ми светеше и лампата поради тази причина но с кабелите от дясната страна но там ги свързах и се оправиха.
NO PAIN NO GAIN

crazy_dude
потребител
потребител
Регистриран: 20 дек 2006, 09:40
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.6 16v '95
Контакти:

Мнение от crazy_dude » 26 дек 2006, 18:22

И моят багажник неще да се отваря от вътре :(
Като натисна копчето се чува звука от отключване, но като понеча да го отворя, нъц......неще !!

Потребителски аватар
bigdady
потребител
потребител

Мнение от bigdady » 26 дек 2006, 19:16

аз се опитах вчера да си го оправя свързах прекъснатите жички на акомулатор избръмча и отключи багажника да ама после неможеше да се заключи мъчих се 2 часа и пак неще да се затвори накрая се ядосах и счупих машинката за отключване и сега вече мога единствено и само с ключа да го отварям
NO PAIN NO GAIN

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 26 дек 2006, 22:56

Извод-не правете като bigdady :idea:
Изображение

Потребителски аватар
tata1971
потребител
потребител
Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
Контакти:

скорпио

Мнение от tata1971 » 27 дек 2006, 09:07

ЕЕх така е човек като се ядоса./Да се ядосваш означава да наказваш себе си за грешките на другите/Ето какво пише в книгата ми-
Електрическа ключалка на капака на багажника се монтира заедно със системата за централно блокиране на ключалките на вратите.Ключалката на капака на багажника се отключва от електромагнит в чиято захранваща верига е включено реле което се задейства само при изгасен двигател и след деблокиране на ключалките на всички врати.Втози случай капака на багажника се отваря без ключ чрез натискане бутона на ключалката.
Това намерих.
Наесен с песен в К1.

Потребителски аватар
bigdady
потребител
потребител

Мнение от bigdady » 28 дек 2006, 14:08

да това е ясно обаче когато машинката застана на позиция в която не може да се затвори багажника изобщо свързвах каблите с тея на вратите и пак неще и накрая си казах толкова време съм я отключвал с ключ та сега ли няма да мога и аиде с резачките щифта на машинката и сичко са си е ок само с ключ става отварянето.Може да се интусиазираам и да си купа нова машинка да се мъча пак да правя нещо ама на пролет евентуално.
NO PAIN NO GAIN

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”