Обучение на транспондер на нов ключ къде в Пловдив?
-
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2013, 21:20
- Модел на автомобила: Fusion
- Status: Извън линия
Обучение на транспондер на нов ключ къде в Пловдив?
Колеги, интересувам се някой, ако знае къде мога да обуча транспондера на нов ключ най-изгодно в Пловдив (Фюжън 2002-а)? За съжаление ми остана само един ключ, че малките ми изгубиха другия с дистанционното и няма как да си обуча новия сам.
Цените, които проверих са следните:
Мото-Пфое Пловдив: 65лв.
Баумакс: 60лв.
Някой, ако знае някъде по-изгодно, ще му бъда благодарен да сподели.
Цените, които проверих са следните:
Мото-Пфое Пловдив: 65лв.
Баумакс: 60лв.
Някой, ако знае някъде по-изгодно, ще му бъда благодарен да сподели.
-
- потребител
Re: Обучение на транспондер на нов ключ къде в Пловдив?
Така, нека да споделя как се оправих без помощта на ключар - нищо против ключарите, ама да си купиш жълт програматор за трансподери за 40лв. (линк) и да искаш от хората по 60лв. за един ключ, леко започва обидно да става. Освен това да не говорим, че този метод на клониране на единствения ти останал ключ, не е най-доброто решение, понеже:
- за компютъра на колата ти продължаваш да имаш само един наличен ключ, макар и физически да са два и ако решиш да си изкараш трети ключ, отново опираш до ключар - не става номерът да си регистрираш трети ключ лесно с другите два (процедурата я има на много места обяснена)
- изгубеният ти ключ продължава да си стои регистриран в бордкомпютъра и някой може да го ползва вместо теб, за да си я запали лесно (не че някой ще тръгне да краде Форд, ама все пак)
Та понеже се почувствах леко засегнат от офертите на ключарите пък и ми стана интересно, реших да разуча нещата малко и попаднах на този метод да си препрограмираш ключовете в бордкомпютъра дори да разполагаш само с един останал:
https://forscan.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=839
Софтуерът е напълно безплатен и в темата е описана доста добре процедурата.
Трябва ви само лаптоп и един ELM327 адаптер за връзка в бордкомпютъра. Аз ползвах Elm327 Bluetooth obd2 V2.1 за 15лв. (от Али-то ще е доста по-евтино сигурно, ама не ми се чакаше повече) - нещо такова:

Със софтуера можете да си изтриете изгубения ключ и да си запишете новия, така за бордкомпютъра ви вече ще имате два уникални ключа, както колата излиза заводски.
Това ви решава проблема с транспондера по най-добрия възможен начин, а за нарязването може да отидете на ключар (около 20лв. в Пловдив), но аз се оправих с едни часовникарски пилички от Баумакс за 5лв. (понеже както споменах вече, се изнервих от тарикатските оферти на ключарите и реших, че и 1лв. да струва, нЕма да отида при тЕх):

https://www.home-max.bg/k-t-pilichki-di ... -6-br-mtx/
Нарязването на ключовете тип пирон е елементарно и ми отне около 20 мин. бъзикане, макар че за първи път правя нещо подобно:

И така целият масраф ми излезе:
- ключ US $8.10 (4D63 40bit чип работи перфектно за Форд Фюжън 2002) - много добро качество, тежък и здрав (не очаквах чак такова качество честно казано, препоръчвам горещо):
https://www.aliexpress.com/item/QCONTRO ... 4c4dzHG0e1
- ELM 327 adapter 15лв.
- пили 5лв.
Разбира се не броя изгубеното време в проучването на въпроса, но ми беше кеф да разуча нещата и освен това след процедурата освен с ключа, си оставам и с разни нови полезни инструменти.
- за компютъра на колата ти продължаваш да имаш само един наличен ключ, макар и физически да са два и ако решиш да си изкараш трети ключ, отново опираш до ключар - не става номерът да си регистрираш трети ключ лесно с другите два (процедурата я има на много места обяснена)
- изгубеният ти ключ продължава да си стои регистриран в бордкомпютъра и някой може да го ползва вместо теб, за да си я запали лесно (не че някой ще тръгне да краде Форд, ама все пак)
Та понеже се почувствах леко засегнат от офертите на ключарите пък и ми стана интересно, реших да разуча нещата малко и попаднах на този метод да си препрограмираш ключовете в бордкомпютъра дори да разполагаш само с един останал:
https://forscan.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=839
Софтуерът е напълно безплатен и в темата е описана доста добре процедурата.
Трябва ви само лаптоп и един ELM327 адаптер за връзка в бордкомпютъра. Аз ползвах Elm327 Bluetooth obd2 V2.1 за 15лв. (от Али-то ще е доста по-евтино сигурно, ама не ми се чакаше повече) - нещо такова:

Със софтуера можете да си изтриете изгубения ключ и да си запишете новия, така за бордкомпютъра ви вече ще имате два уникални ключа, както колата излиза заводски.
Това ви решава проблема с транспондера по най-добрия възможен начин, а за нарязването може да отидете на ключар (около 20лв. в Пловдив), но аз се оправих с едни часовникарски пилички от Баумакс за 5лв. (понеже както споменах вече, се изнервих от тарикатските оферти на ключарите и реших, че и 1лв. да струва, нЕма да отида при тЕх):

https://www.home-max.bg/k-t-pilichki-di ... -6-br-mtx/
Нарязването на ключовете тип пирон е елементарно и ми отне около 20 мин. бъзикане, макар че за първи път правя нещо подобно:

И така целият масраф ми излезе:
- ключ US $8.10 (4D63 40bit чип работи перфектно за Форд Фюжън 2002) - много добро качество, тежък и здрав (не очаквах чак такова качество честно казано, препоръчвам горещо):
https://www.aliexpress.com/item/QCONTRO ... 4c4dzHG0e1
- ELM 327 adapter 15лв.
- пили 5лв.
Разбира се не броя изгубеното време в проучването на въпроса, но ми беше кеф да разуча нещата и освен това след процедурата освен с ключа, си оставам и с разни нови полезни инструменти.
-
- потребител
- Регистриран: 04 юли 2018, 18:54
В Пловдив има един ключар, който работи много добре и с ниска цена. Направи ключ за Ровър с имобилайзер (запознатите знаят какво значи този Ровър ключ) за 20-30 лв при "нормална" цена от 100 нагоре и то ако стане, парите предварително. Млад и норомален разумен човек е, за съжаление не знам адреса сега. Имам запазен един номер под име "Ключар", но дали е този не се знае - O89928827O. Aко е от Пловдив, е този.
-
- потребител
- Регистриран: 08 юли 2017, 22:07
Ако искаш се обади,мисля че имам софтуер и хардуер да ти обуча ключ към компа.Поне на моята ги виждам и мога да трия или добавям.
Тоест трябва ти ампулата от някакъв Форд,мога да ти го запиша във компа.А после си клонирай каквото искаш.
Тоест трябва ти ампулата от някакъв Форд,мога да ти го запиша във компа.А после си клонирай каквото искаш.
-
- потребител
Пичове, благодаря, но както описах по-горе, се оправих сам с нарязването и програмирането.
-
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2019, 15:27
Здрасти. Лично имам добро впеталение от www.soslocksmith.bg Основният сервиз се намира в София, но доколкото разбрах имат и човек в Пловдив. По-добре се свържи с тях, за да ги питаш. Успех!