focus mk2 осветление в краката - елемнтарно
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: focus mk2 осветление в краката - елемнтарно
Еми измерете идва ли плюс, има ли минус на клемите. Някъде нещо е разкачено.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
попадал съм на мнение, че е нужно софтуерно активиране
След няколко часа, прекарани в четене на чужди форуми, ситуацията с осветлението при Фокус Мк1, Мк2 и Мк2.5 е следната:
Окабеляването и фасонките са слагани на random принцип в колите, няма значение какво оборудване е колата, т.е. някой Титаниум или Зетек може и да ги няма, а един LX или Амбиенте да ги има. Луда работа, типична фордовска.
Другата тъпотия е, че много хора с Фокус Мк2 и най-вече Мк2.5 се оплакват от това, че дори и при наличието на фасонки, след слагане на крушка, осветлението не тръгва, защото не отива ток. Проблемът се решава със софтуерно активиране.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
-
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2018, 10:27
- Модел на автомобила: Ford Focus mk2.5 2008-, 1.6L Zetec-S PFI HPDC 100PS, Moondust Silver (Metallic)
А има ли някаква по подробна информация за това софтуерно активиране ? Измерих клемите и няма ток.Проследих кабелите и всичко е свързано.Бушоните също са изрядни.
- Ozzie
- потребител
Предполагам с лаптоп, OBD джаджа и ELMConfig. Така изключих автоматичното пускане на задната чистачка, при включване на задна предавка, когато времето е дъждовно, снежно и пр. подобни атмосферни условия.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- zz_stefanov
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2020, 21:23
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk 2,5 газ/бензин 1,6 Ti-VCT 115 к.с.
Като намерите къде става от компа, да кажете, че да изключа моите 

-
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Focus mk2.5 2008-, 1.6L Zetec-S PFI HPDC 100PS, Moondust Silver (Metallic)
Лелеее колега ако знаеш и мен как ме дразни това нещо със задната чистачка.Ако си от Варна и знаеш как става ако искаш може да ми пишеш на ЛС.
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2020, 17:56
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 бензин 125к.с., 2006г.
Кажете ми и на мен, моля относно вкл. на задната чистачка при вкл. на задна скорост!
Специално следя тази "екстра", или каквато се води и забелязах, че много пъти не се включва-чак да има датчик за капки(лед) по задното стъкло не вярвам, но при чисто задно стъкло не тръгва при задна-а, докато при водни капки и лед е в ход!
Специално следя тази "екстра", или каквато се води и забелязах, че много пъти не се включва-чак да има датчик за капки(лед) по задното стъкло не вярвам, но при чисто задно стъкло не тръгва при задна-а, докато при водни капки и лед е в ход!

Много автомати-слаби резултати!
- Ozzie
- потребител
ще взема да направя отделна тема за тази задна чистачка
все пак в тази тема коментираме осветлението в краката
все пак в тази тема коментираме осветлението в краката
-
- потребител
Колеги днес попаднах на едно решение на проблема за осветлението в краката от един немски сайт но изобщо не разбирам немски а гугъл преводача го превежда ужасно.Можете да погледнете двата коментара на потребителя frankp82 към които е прикачил и две снимки.Линк : https://www.motor-talk.de/forum/fussrau ... tml?page=1
- Ozzie
- потребител
от дойч на инглиш превежда доста по-сносно
ако вдявам правилно, пуснал е мост между кабелите "черно / бяло" и "черно / жълто" на някаква синя букса, която се намира на таблото с бушоните под жабката
ако вдявам правилно, пуснал е мост между кабелите "черно / бяло" и "черно / жълто" на някаква синя букса, която се намира на таблото с бушоните под жабката
- Ozzie
- потребител
Както писах по-горе (специално за TEXHUKCA и F Focus) - как да деактивираме автоматичното пускане на задната чистачка при включване на задна предавка.
viewtopic.php?f=10&t=80701
viewtopic.php?f=10&t=80701
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Не че ми трябва, но ми стана интересно: а може ли да се конфигурира при включване на задна предавка страничните огледала да се навеждат на крайна долна позиция ? Тази е много полезна опция, позволяваща да се виждат бордюри, колчета и други препятствия, Ситроен я имат.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Ozzie
- потребител
@ЯЛТА
Няма такава екстра. Явно не се предлага от Форд.
От опита ми с въпросната програма, мога да кажа, че отмятането на дадена отметка не означава, че въпросната функция ще се активира, ако липсва съответния хардуеър.
Няма такава екстра. Явно не се предлага от Форд.
От опита ми с въпросната програма, мога да кажа, че отмятането на дадена отметка не означава, че въпросната функция ще се активира, ако липсва съответния хардуеър.
- margarit.hristov
- Потребител
- Регистриран: 31 мар 2020, 19:21
- Модел на автомобила: Форд мондео мк4 комби 1.8тдци 125к.с.
- Контакти:
Доколкото съм чувал има но трябва шофьорската седалка да е с памет.но само съм чувал.на мондеото пробвах,не стана но нямам и седалка с памет.