Фокус МК1-ел.пасажерско стъкло не реагира.
Фокус МК1-ел.пасажерско стъкло не реагира.
Здравейте!
Днес забелязах,че пасажерското стъкло не помръдва надолу при натискане на което и да е копче /шофьорското и неговото/.Не се чува да се мъчи да тръгва дори. Колата е с две врати и доколкото прочетох бушона е един и за двете предни стъкла, а шофьорското работи. Въпреки това имам две гнезда за ел-съкла на бушониерата и двете с 25А бушоникоито изглеждат здрави, при размяната им няма промяна. Утре ще свалям кората, ще се радвам на някакви насоки.
Днес забелязах,че пасажерското стъкло не помръдва надолу при натискане на което и да е копче /шофьорското и неговото/.Не се чува да се мъчи да тръгва дори. Колата е с две врати и доколкото прочетох бушона е един и за двете предни стъкла, а шофьорското работи. Въпреки това имам две гнезда за ел-съкла на бушониерата и двете с 25А бушоникоито изглеждат здрави, при размяната им няма промяна. Утре ще свалям кората, ще се радвам на някакви насоки.
Re: Фокус МК1-ел.пасажерско стъкло не реагира.
Ъпдейт:
Не издържах и отворих кората, тествах бутона-работи, до буксата на моторчето стига ток, проблемът е след това - т.е. в него.
Въпросите на този етап вече са:
-сменя ли се само мотора без да трябва да свалям целия механизъм?
-ако върви заедно с механизма-има ли разлика за двуврат или четириврат автомобил.
Поздрави!
Не издържах и отворих кората, тествах бутона-работи, до буксата на моторчето стига ток, проблемът е след това - т.е. в него.
Въпросите на този етап вече са:
-сменя ли се само мотора без да трябва да свалям целия механизъм?
-ако върви заедно с механизма-има ли разлика за двуврат или четириврат автомобил.
Поздрави!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
- Status: Извън линия
За да се смени мотора трябва да се свали целия механизъм, иначе самия мотор се сменя лесно. При смяната на десните врати на единия Фокус установих, че има разлика и в мотора и в механизма на предната врата, дори ако едната кола е с 2 ел. стъкла в сравнение със тези с 4 ел..
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Сваля се механизма миналата година сменях въжетата и пластмасовата ролка защото бяха и се износили каналите няма нищо сложно само напръскай с WD пластмасовата втулка която държи стъклото за да излезе по лесно и да не го счупиш.
Благодаря и на двамата.
Постът на Наско малко ме озадачи,защото излиза че трябва да търся моторче конкретно за дясна врата на двуврат фокус, а те са по-рядко срещани по моргите.Учудващо също не намирам машинката да се продава отделно без механизма, тъй като той реално не ми трябва.
Пак update:
Свалих механизма и се оказа,че моторчето работи.
Огледах и открих,че и двата бели водача /не ролките, а тези които вървят в релсите/ имат отчупени парченца. На единия не беше проблем,вървеше си, но при другия липсваше единия ограничител,който задържа нита на жилото. По този начин жилото движи механизма само в едната посока, а в другата просто стъклото го дърпа надолу. Т.е. надолу е работил само единия водач и явно е дошло време да се заклини горе по-силно,така че вече да не може да го издърпа силата на работещия водач.
Засега е побългарено с една малка видия отгоре на водача и работи,но не знам докога ще издържи.Щеше ми се да имаше нещо като ремонти комплекти за тези водачи,не да търся да купувам цял механизъм с моторчето.
Постът на Наско малко ме озадачи,защото излиза че трябва да търся моторче конкретно за дясна врата на двуврат фокус, а те са по-рядко срещани по моргите.Учудващо също не намирам машинката да се продава отделно без механизма, тъй като той реално не ми трябва.
Пак update:
Свалих механизма и се оказа,че моторчето работи.

Засега е побългарено с една малка видия отгоре на водача и работи,но не знам докога ще издържи.Щеше ми се да имаше нещо като ремонти комплекти за тези водачи,не да търся да купувам цял механизъм с моторчето.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
И аз бях не по-малко озадачен, като тръгнах да разменям моторите, защото механиката на моята врата беше тотално размазана а намерих врати от такъв със 4 ел. стъкла и установих, че закрепването на моторите е коренно различно.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!