Проблем с централно заключване на Ford Ka.Помощ!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
emily_ska
потребител
потребител
Регистриран: 10 фев 2007, 11:00
Модел на автомобила: Ford KA 1.3i 1998
Status: Извън линия

Проблем с централно заключване на Ford Ka.Помощ!

Мнение от emily_ska » 03 мар 2007, 20:06

Здравейте,аз имам Ford Ka с две врати...и днес се получи проблем при заключване с ключ автоматично се отключва после...и не мога да разбера от какво е ..а утре е и неделя.няма вариянт за ръчно заключване и от вътре като натисна дръжките за да заключа пак не става..и сега по никакъв начин не мога да си затворя колата.Алармата ми е изключена и не работи.Моля за съвет и ако имате представа и колко пари излиза отстраняването на подобен проблем.Мерси

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 03 мар 2007, 20:14

За пари незнам.. най вероятн се базикат датчиците на вратите който казват на самото централно ,че вратите са затворени...

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 03 мар 2007, 20:25

Опитай да раздвишиш ръкохватките от вътрешната страна. Седни вътре и бутай да заключиш и след това дръпни да отключиш и като отключи се увери, че ръкохватките са изкочили достатъчно максимално. След това не барай вече ръкохватките от вътрешната страна и излез и пробвай да я заключиш вече отвън.
Дано да успееш да я заключиш за тази вечер и утре да намериш някой да я разрови и дано да успее да я оправи. Според мен проблема е в жилото или ръкохватката или ненам какво има още по механизма но имам подобен проблем с шофьорската врата и гледам, че само нейната ръкохватка не излиза достатъчно при отключване. За сега и изолирана тази врата да не контролира останалите и въпреки това оня ден пак направи некъф номер да отключва при заключване зашото си играх да заключвам и отключвам от ръкохватките от вътрешната страна (като си няма човек работа и се занимава с глупости) и и направих това което ти описах горе и за сега е добре. От алармата си заключвам-отключвам цялата кола и за сега нямам намерение да човъркам вратата да видя какъв е проблема :)

Потребителски аватар
emily_ska
потребител
потребител

Мнение от emily_ska » 03 мар 2007, 20:40

за съжаление няма връзка с ръкохватката от вътре и двете са си наред ,но издават същия звук както когато пробвам с ключа все едно заключвам и отключвам ....ама остава винаги отключено...или поне знаете ли някой сервиз да бачка в неделя??

Потребителски аватар
emily_ska
потребител
потребител

Мнение от emily_ska » 07 мар 2007, 08:59

справихме се, оказа се че се е скъсало някакво кабелче точно на свръзката на дясната врата с колата и много лесно се отстрани проблема...мерси за съветите

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”