Ел. огледала

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
tisho_tbk
потребител
потребител
Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
Контакти:
Status: Извън линия

Ел. огледала

Мнение от tisho_tbk » 03 мар 2007, 12:58

Здравейте,
реших да си сложа ел. огледала. моето мондео е 1.8 '94г. и няма ел. пакет. ина4е има място за поставяне на джойстика за управлението им (явно е предвидено). като махна капачката която скрива дупката за джойстика, има букса която е свободна, това ме кара да мисля че има ел. инсталация за огледалата. Бъркам ли? Ще стане ли само чрез поставянето на джойстика и ел. огледалата? имам ли прекарани кабели във вратите? Знам че мога да отворя и да проверя кво имам под кората на вратата, но някой все пак ако знае , ще съм много благодарен.
Мерси !!!

Потребителски аватар
billy_boy
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2006, 12:40
Модел на автомобила: Audi a4 1.8TQ AJL, караше Sierra
Контакти:

Мнение от billy_boy » 03 мар 2007, 13:10

Щом има букса има и инсталация взимай огледала и слагай. Пък и да нямаше инсталация не е нищо сложно аз нямах инсталация и сложих ел. огледала 6 кабела на огледало са не е нещо кой знае кво...
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
tisho_tbk
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от tisho_tbk » 03 мар 2007, 13:13

Благодаря за отговора.
10x

Потребителски аватар
tisho_tbk
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от tisho_tbk » 10 мар 2007, 23:56

днес си махнах кората на вратата и видях че нямам букса за ел стъкла. (а имам букса за управляването има - странна работа). в долната част на вратата имам две букси които незнам за кжо се използват
едната е с 3 кабела,
а другата с 2 кабела.
те са вкючени, ама като ги разделих - не се усети по някакъв на4ин, пак можех да си заключвам/ отключвам колата (отначало мислих че са за централното). на ел. стъклата има 5 крачета, явно е различно от сиера. Видяло се е че ще трябва сам да си пускам кабелаци :(, затова искам да питам дали някой знае кой кабел за кво е или пък има схема на буксата?

ПС аз имам другата част от буксата , демек и мъжката иженската част са при мен, само трябва да размера кой кабел за кво е

Мерси!!

Потребителски аватар
billy_boy
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2006, 12:40
Модел на автомобила: Audi a4 1.8TQ AJL, караше Sierra
Контакти:

Мнение от billy_boy » 10 мар 2007, 23:59

Значи ти трябва да подадеш само + и - тоест да вържеш 2 кабела иначе останалите самата електроника на копчето си ги управлява. Даваш на черчен поне при мене + черно жълт - . След това връзваш кабелите на огледалата по останалите цветове от контролера и всичко работи. :wink:

Незнам дали съм достатъчно ясен дано да съм.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
tisho_tbk
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от tisho_tbk » 19 мар 2007, 10:47

Вчера пак се хванах с тия мои огледала. М/у вратата и купето имам 2 кръгли букси, чрез които се предават някакви си токове. Както обясних преди, имам инсталация за джойстика за управление на огледалата, само че нямам букси в самите врати, което ме кара да мисля че ел. инсталацията свършва именно до тези две букси. Някой има ли схеми на тях, кое краче за какво отговаря?

Мерси, предварително

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 20 мар 2007, 10:05

Имам всички схеми на електриката на Мондео,прати ми на ЛС мейла си да ти ги метна.
Той Лъчо обеща да качи един ПДФ дето му пратих със схемите на Мондя,но нещо се забави,явно е мн.зает в момента човека. :wink:
Изображение

Потребителски аватар
tisho_tbk
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от tisho_tbk » 13 апр 2007, 21:43

здравейте отново :)

разгледах схемите по окабеляването на мондео 1.8 94г. и ми стана интересно, че буксата на ел. огледалото има 5 крачета, а по схемите се вижда че се захранва само с 3 кабела. другите 2 кабела са за нагряване.
някой знае ли как се включват и дали изобщо поддържат такава функция? имам бутон за нагряване на задното стъкло, с него ли се пускат нагревателите на огледалата или трябва да имам друг бутон?

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 14 апр 2007, 17:20

При мен нагревателите на огледалата се включват с бутона за нагревателя за задното стъкло - т.е. работят заедно.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”