Проблем с датчика за бензина!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
ptashkov
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2006, 14:20
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Бензин 2009 г.
Status: Извън линия

Проблем с датчика за бензина!

Мнение от ptashkov » 17 юли 2007, 13:18

Значи колата ми е Орион '92 г. 1.8 16 V пълна инжекция, и е оборудвана с газова уредба! Периодично я карам и на бензин, но вчера след като превключих на бензин и колата направо спря да върви, като превключих пак на газ-няма проблеми, но на бензин не искаше, въпреки че датчика показваше , че резервоара е пълен на 2/3! Налях няколко литра бензин и се оправи. Помислих че е от датчика, но днес отворихме резервоара и се оказа че той наистина си е пълен с 2/3 бензин, след което датчика започна да показва , че е абсолютно празен!

Някой може ли да даде съвет от какво може да е това, тъй като вчера показваше точно, но колата не вървеша, а днес показва , че резервоара е празен , въпреки че е пълен на 2/3? :D

Потребителски аватар
traqn_savov
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 20:23
Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight

Мнение от traqn_savov » 17 юли 2007, 16:06

помпа, дюзи, и така на татъка
Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....

а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?

Потребителски аватар
ptashkov
потребител
потребител

Мнение от ptashkov » 17 юли 2007, 16:59

Пропуснах да спомена , че помпата е сменяна скоро и си работи! Като дам на контакт се чува!
Някакави други предположения?

petkoff_pl
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021

Re: Проблем с датчика за бензина!

Мнение от petkoff_pl » 17 юли 2007, 22:02

ptashkov написа: ...... Периодично я карам и на бензин, но вчера след като превключих на бензин и колата направо спря да върви, като превключих пак на газ-няма проблеми, но на бензин не искаше.....
Значи при мен имаше този проблем по едно време изведнъж спря да върви на бензин. Около 6 м преди това бях сменил бензиновият филтър не че правеше проблеми но от вън беше ръждив ( беше си Моторкрафт така беше дошла от Швеицария) сложих някъкъв БОШ. Естествено като спря да върви на бензин отново смених филтъра но този път с оригинален от МП. За момент се оправи но после пак същата баница от четене във форума и съвети разбрах че като я караш само на газ найстина от време на време трябва да караш и на бензин с тази разлика че карането трябва да е над 4000 оборота за да се продуха ( при мен така се оправи). Така че от време на време за няколко километра я карам със 90-100 км/ч на 3 предавка яко рев на двигателя 4000 -4500 оборота ама след това нямам проблеми :D

Потребителски аватар
ptashkov
потребител
потребител

Мнение от ptashkov » 19 юли 2007, 15:01

Значи проблема продалжава да го има-но забелязах още нещо, което не знам какво е-като дам на контакт, помпата заработва и изключва след 3-4 секунди и след още една две секунди се чува някакво зумерче да изпипква от таблото и това е точно откогато се появи тоя проблем с датчика! И след като запаля периодично през някакъв интервал продължава да изпипква по един път!
Някой знае ли какво е това, което изпипква?

Потребителски аватар
revmata
потребител
потребител
Регистриран: 06 апр 2007, 20:14
Модел на автомобила: FORD TAUNUS 20 M P7a

Мнение от revmata » 19 юли 2007, 21:05

Оправиш ли си колата те съветвам да си намериш по-нов модел газово/с автоматично превключване на газта/.Така ще спестиш много ядове и пари
КАРАЙ РЕТРО И УСЕТИ ОРИГИНАЛА

Потребителски аватар
ptashkov
потребител
потребител

Мнение от ptashkov » 21 юли 2007, 10:48

Относно газовото-моето автоматично си обръща на газ някъде около 1700 оборота! Колата няма проблем, когато е на газ, но аз обичам при по-рискови изпреварвания да ги правя на бензин, че колата се ускорява по-бързо, но откакто се появи тоя проблем с датчика на бензина и това изпипкване, когато превключа на бензин колата направо спира да върви, а резервоара е пълен повече от половината!
Ако някой е имал подобен проблем и знае как се разрешава да пише!
Предварително благодаря на отзовалите се! :D

Потребителски аватар
revmata
потребител
потребител
Регистриран: 06 апр 2007, 20:14
Модел на автомобила: FORD TAUNUS 20 M P7a

Мнение от revmata » 22 юли 2007, 22:46

КАЗВАМ ТИ ГОкакто го знам.Измерва се налягането.в резултат на което се сменя помпа или филтър.Другото е запушване на дюзи-там вече се прочистват с ултразвук,но незнам колко е сполучливо.Дано е по малкото
КАРАЙ РЕТРО И УСЕТИ ОРИГИНАЛА

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”