Препоръки за горивомера ми, който е в гаранция.

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011
Status: Извън линия

Препоръки за горивомера ми, който е в гаранция.

Мнение от ImpossibleMan » 19 авг 2007, 19:45

Здравейте, мисля, че писах за някои проблеми с горивомера ми наскоро, но сега взех вече да се чудя, какво да правя. Дали е от жегата незнам, но най-вероятно това е причината за ошашавянето на електрониката ми. Освен старият проблем, че при палене на двигателя в топло време, моторът ми почти загасва или наистина загасва, се появи проблем и с горивомера ми. Стрелката му отначало плахо, а след това по-смело, взе да шари видимо по скалата.Шари в диапазон от една четвърт, че и повече напоследък. Това отговаря на 11 литра гориво, че и нагоре! Това се отразява и на компютъра, който показва оставащото разстояние, което може да се измине с наличното гориво. Чудя се, дали да отида в сервиз и да искам смяна на горивомера ми. Като идея е добре, защото колата е в гаранция, обаче се чудя, дали ще ми признаят тоя проблем или ще започнат да ме мотаят. Все пак е трудно да разбереш, дали горивомера е точен или не. А може би си имат начини? Моля, дайте ми съвет какво да правя. Не ми се иска да отида в сервиза и пак да ми кажат, че всичко е наред или, че точно не могат да локализират проблема. Знам за тоя проблем при предните поколения Фиести и Мондео, но когато питах агента ми за разликата межди мк 6 и мк 6.5, бе ми обяснено, че проблема с горивомера бил решен. За жалост виждам, че е решен, но от части. При старите модели е показвал пълен резервоар или повече гориво, а при мен точно обратно. Стрелката шари, като в повечето случаи показва по-малко гориво. Това е от 2-3 зареждания насам. Преди това нямаше такива фрапиращи показания.

Та какво да правя? Заслужава ли си да ходя в сервиза или да чакам нещата да се влошат? Не ми е приятно при разход от 5.5 на сто, датчика да ми отчита, че имам гориво за 450 километра !

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 19 авг 2007, 23:18

мойто мнение е -отивай в сервиза
лично аз експлоатирам всичко което е в гаранция на МАХ и ако даде фира отива в сервиз,това е право на клиента да прави рекламация за некачествена стока
а ти все пак си дал 30 000 лв че и повече
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011

Мнение от ImpossibleMan » 19 авг 2007, 23:29

Да, давам пари и за гаранция, но дали ще може да се установи с точност, че има повреда, защото за да се установи, според мен трябва да се наблюдават нещата в известен период от време. А може би може да се направи някакъв тест или съм много в сферата на фантастиката? Аз предположих, че със захлаждане на времето, нещата може да се нормализират. Явно жегата това лято е голяма и работите се прецакват от това. Все пак най-вероятно ще отида в сервиз, макар и да не е много скоро. Пуснах тая тема, защото знам, че това е болен въпрос за Форд. Исках да чуя мнения на потърпевши и как са се справили със ситуацията. Четох, че подобна джаджа за Мондео струвала 500 DM 2002 година и се поуплаших малко, да не би да изтърва гаранцията.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 20 авг 2007, 08:57

@ImpossibleMan - ходи и си търси правата. Не знам какво трябва теб да те интересува , че бил общ проблема... ти си плащаш за работещ датчик, за надеждна стрелка на горивото, която няма да те остави без бензин на средата на пътя, както и 200лв за бордови компютър , който се очаква , че точно смята оставащите киломтери.

Между другото, при мен за година ползване само веднъж датчика се е ошашквал и показваше оставащи около 2 деления ( 8-10 литра), които при доливане се оказаха 25 налични.

От тогава вингаи е точен в рамките на няколко литра. Пример - вчера минах около 50км градско и 420 извънградско, и "паднаха" 5 деления на резервоара, и очаквам до 10-20км да изчезне още едно, което значи че съм изразходил около 28-30литра за моя преход.
Тоест среден разход 6.3 / 100 , което е в рамките на нормалното , както и отговаря на това, което колата обикновено харчи.
:wink:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”