арматурно табло
-
- потребител
- Регистриран: 25 юни 2007, 20:48
- Модел на автомобила: Focus C-MAX 1.6L TDCi
- Status: Извън линия
арматурно табло
Четох доста из форума,но....
Арматурно табло се оказа ,че не свети
Колата я вземах скоро и не беше ми се налагало да пътувам нощем.
Някой би ли ми помогнал с какво да започна та да открия проблема.Да кажем кой и къде се намира предпазителя за осветление на таблото.Иначе всички други лапички светят по таблото освен тези за киломертража ,оборотомера..и таблото като цяло.
За разглобяване на ключа за светлините не го разбрах и затова няма да се пробвам.
Искам да попитам и за задната чистачка-на задното стъкло пръска течност но чистачката не се движи.Има ли отделен предпазител за нея
10xx
Арматурно табло се оказа ,че не свети

Някой би ли ми помогнал с какво да започна та да открия проблема.Да кажем кой и къде се намира предпазителя за осветление на таблото.Иначе всички други лапички светят по таблото освен тези за киломертража ,оборотомера..и таблото като цяло.
За разглобяване на ключа за светлините не го разбрах и затова няма да се пробвам.
Искам да попитам и за задната чистачка-на задното стъкло пръска течност но чистачката не се движи.Има ли отделен предпазител за нея
10xx
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 9624#79624" onclick="window.open(this.href);return false;
в тая тема има схема за номерата на бушоните и кой номер за какво е
верно че е за ескорт ,но мисля че при теб е същото
относно чистачката -има много писано ,но явно не си го намерил
почисти си пластините които правят контакт с капака ,от там ти е проблема
в тая тема има схема за номерата на бушоните и кой номер за какво е
верно че е за ескорт ,но мисля че при теб е същото
относно чистачката -има много писано ,но явно не си го намерил
почисти си пластините които правят контакт с капака ,от там ти е проблема
времето е като парите-никога не стига
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Пепи напраоо .. 
Тази Фиеста има предпазители на 2 места.
За проблема със задната чистачка виж почисти контактните пластини и пръсни с WD-40 пантите на вратата на багажника но не очаквай мигновен ефект. Имам тема за този проблем.
Ако говориш за осветлението на километража и оборотомера :
С предна засветка е.
Лампичките са горе некъде м/у стъклото и циферблатите и ги осветяват .
Ще трбява да свалиш и да видиш кво става.
Начи 2 види горе пред стъклото, ще трябва да се нагъзиш малко
Има 3-та в дясно на централната конзола до решетките за въздуха под едно триъгълно капаче.
Само до там съм стигал.
Гледай нататък сам!
Почни първо с проверка на крушките преди да си разровичкал цялата инсталация!!!

Тази Фиеста има предпазители на 2 места.
За проблема със задната чистачка виж почисти контактните пластини и пръсни с WD-40 пантите на вратата на багажника но не очаквай мигновен ефект. Имам тема за този проблем.
Ако говориш за осветлението на километража и оборотомера :
С предна засветка е.
Лампичките са горе некъде м/у стъклото и циферблатите и ги осветяват .
Ще трбява да свалиш и да видиш кво става.
Начи 2 види горе пред стъклото, ще трябва да се нагъзиш малко

Има 3-та в дясно на централната конзола до решетките за въздуха под едно триъгълно капаче.
Само до там съм стигал.
Гледай нататък сам!
Почни първо с проверка на крушките преди да си разровичкал цялата инсталация!!!
-
- потребител
- Регистриран: 25 юни 2007, 20:48
- Модел на автомобила: Focus C-MAX 1.6L TDCi
Таблото съм го свалял за да сменя жилото , така,че не беше проблем.Не съм забелязал обаче къде са лампичките
А те са най-отгоре на арм.табло>виждат се веднага след като се развият още 4 видий на 4-те края на ар.табло.Леко издърпвате таблото напред и от горе стоят като две гъби
Със завъртане излизат заедно със фасунгата.Следва изваждането от фасунгата-отстрани се виждат пластинки които се натискат и подвеждат нагоре.След като се извади лампичката пластинките се поставят отново по местата си-трябва да се чуе едно щракване.
Лошото при мен е ,че е неделя и не можах да намеря такъв тип лампички.Предлагат ми по-големи и по- малки от оргиналните
,но и утре е ден.
Проблема със задната чистачка остава въпреки че почистих и напръсках контактите и пантите(това за пантите не го разбрах защо е нужно).

Лошото при мен е ,че е неделя и не можах да намеря такъв тип лампички.Предлагат ми по-големи и по- малки от оргиналните

Проблема със задната чистачка остава въпреки че почистих и напръсках контактите и пантите(това за пантите не го разбрах защо е нужно).
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Е тук съм се борил и азhelios написа: ....(това за пантите не го разбрах защо е нужно).

Пантите на багажника са "маса".
Ако си почистил и напръскал ти остава да изчакаш да си свърши работата смазката.
Аз тогава нямах WD-40 и действах по друг начин ... чети. Може би заради това при мен ефекта беше мигновен.
Пак се появи ръжда по тези панти обаче всичко си ми работи все още без да съм си играл повторно.
Ако пък всичко е наред с пантите и контатките значи може и проблема да ти е в самото моторче на чистачката или пък в лоста (дано не е). До моторчето как се стига ... незнам, гледам си сръчен така че ще се справиш. Ще трябва да разглобиш там еветуално и да видиш има ли управление от лоста или да го захраниш да видиш живо ли е.
Багажника отключва ли ти се от бутона?