неработещи степени на ВЕНТИЛАТОР купе на фокус 1999г.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
- Status: Извън линия
Re: неработещи степени на ВЕНТИЛАТОР купе на фокус 1999г.
Сваляш вентилатора, 3 или 4 болта са. Разглобяваш, чистиш , смазваш и ако няма ефект - друг вентилатор.
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
Колеги, някой може ли да каже какви са параметрите на термопредпазителя при реостата.Разчитам само нещо като 216 С.
Благодаря
Благодаря
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
Интересува ме само термопредпазителя, него ще сменям, останалото е здраво-проверих го.Към този съм се насочил и утре ще се взима и монтира.
- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
Васе аз сложих такъв но от клапите духа много слабо, Работят всички степени и климатика работи . /НО ПО СКОРО СЕ УСЕЩА ВСЕ ЕДНО ЛЯТНО ВРЕМЕ ОТВАРЯМ ХЛАДИЛНИК И СИ ПЪХАМ ГЛАВАТА ВЪТРЕ, а не да те издуха мощна струя вятър така де/Има ли вероятност да съм сложил за друг модел форд или параметрите да не му отговарят, и за това да работи така ? Жилото на клапата за смяна на позициите е чисто ново с въртока, филтрите са нови, мотора на вентилатора е ревизиран и замерен както трябва . Вуздуховодите са проверени и при тях няма фира. Една седмица вече търся решение и нямам идея къде да търся проблем всичко е сменено с ново и пак на 4 та степен духа като на 2 ра с две затворени клапи. Вярно че е фокус и има защо , не случайно така са го кръстили . Направи ми го и съм потресен вече. Закачих пак стария при него климатика само на 1 ва степен тръгва на другите не. И още по слабо духа даже по скоро почти не се усеща.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ми освен проблема да е в самия електромотор на вентилатора, ако са му износени втулките примерно.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- toniboy
- потребител
Готово, реших проблема.
Ще сменям марката.
Фокуса отива за скрап на есен.
На кратко въпросния вентилатор, или ел.мотор беше при бобиньор за профилактика, обслужен е ,но няма тяга.Смених му жилото за посоките с, ново, както и онази плочка за степените с нова /грешни пари/ Имам чувството , че някоя тръба някъде е откачена и ми бяга струята, ама вече няма значение, така или иначе отива на пресата. Ред е на Шкода или дачия да пробвам , с Форд май ще приключа . Този е втори които отива в кофата. хехе.
Ще сменям марката.
Фокуса отива за скрап на есен.
На кратко въпросния вентилатор, или ел.мотор беше при бобиньор за профилактика, обслужен е ,но няма тяга.Смених му жилото за посоките с, ново, както и онази плочка за степените с нова /грешни пари/ Имам чувството , че някоя тръба някъде е откачена и ми бяга струята, ама вече няма значение, така или иначе отива на пресата. Ред е на Шкода или дачия да пробвам , с Форд май ще приключа . Този е втори които отива в кофата. хехе.

-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Според мен трябваше да пробваш с моторче и жила втора ръка. Нови наистина са скъпи
Но си остаря колата и се появява все нещо, въпроса е дали на човек му се занимава или иска по нова кола.
Какъв двигател е и на колко км, в случай че решиш да свалиш каквото може от нея?
Но си остаря колата и се появява все нещо, въпроса е дали на човек му се занимава или иска по нова кола.
Какъв двигател е и на колко км, в случай че решиш да свалиш каквото може от нея?
- toniboy
- потребител
да, то точно това е , че жилата ги смених с нови, а морчета имам 4 . две са с профилактика от човек занимаващ се с такива неща.
А относно дали ми се занимава или не или дали си заслужава колата ,има хора от форума които я познават реално и определено си заслужава. само дето е набор 2002. с реална Бг .история от Мото Пфое София с доказана 10 г поддръжка там след закупуването и от там.
Но както и да е явно проблема , че не ми работи преден ляв мигач е ,че задна дясна гума е мека .
А относно дали ми се занимава или не или дали си заслужава колата ,има хора от форума които я познават реално и определено си заслужава. само дето е набор 2002. с реална Бг .история от Мото Пфое София с доказана 10 г поддръжка там след закупуването и от там.
Но както и да е явно проблема , че не ми работи преден ляв мигач е ,че задна дясна гума е мека .