Автомобилът спря да ме слуша ...
- adis_78
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 11:34
- Модел на автомобила: лачен фокусник mk1.5
- Status: Извън линия
Автомобилът спря да ме слуша ...
След известно пребиваване при пластични хирурзи (т.е. тенекеджии), което незнам дали има връзка, започнаха да се проявяват разни гадости:
1) подава се 'на контакт' без изобщо да има ключ и водач, в следствие на което ми пада акумулатора. По-гадното е, че на работещ двигател като направи този проблем - няма гасене (има на 5-та скорост и спирачка). Пробвал съм с дърпане на сноповете кабели, биене по кормилната колонка и какви ли не силови методи, но без резултат - като светнат (сами) лампите, само сваляне на акумулатора ги спира.
2) двигателя взе да работи като шевна машина. Не беше пален почти месец и нещо му е станало. Чува се според мен откъм инжекторите и е с доста по-ниска честота от клапаните. След около 15 мин работа и по-височки обороти тракането изчезна. Дали това е "слепване на повдигач" с което са известни Зетеците ?
Всякакви идеи и хипотези (особено по гадост 1) са добре дошли.
Поздрави!
ПС: Зетека е 1.6 '93 на немного километри
1) подава се 'на контакт' без изобщо да има ключ и водач, в следствие на което ми пада акумулатора. По-гадното е, че на работещ двигател като направи този проблем - няма гасене (има на 5-та скорост и спирачка). Пробвал съм с дърпане на сноповете кабели, биене по кормилната колонка и какви ли не силови методи, но без резултат - като светнат (сами) лампите, само сваляне на акумулатора ги спира.
2) двигателя взе да работи като шевна машина. Не беше пален почти месец и нещо му е станало. Чува се според мен откъм инжекторите и е с доста по-ниска честота от клапаните. След около 15 мин работа и по-височки обороти тракането изчезна. Дали това е "слепване на повдигач" с което са известни Зетеците ?
Всякакви идеи и хипотези (особено по гадост 1) са добре дошли.
Поздрави!
ПС: Зетека е 1.6 '93 на немного километри
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Това никак не е добре
1. Дали тенекеджиите не са объркали някой и друг кабел? Има вероятност и да са нарушили изолацията на някой кабел и от време на време да ти прави въпросния проблем. Най-добре огледай за прекъснати и оголени кабели - провери и за откачени букси.
Отиди и при "хирурзите" за да ти кажат какви кабели са откачали и къде, за да ти е по-лесно да провериш.
2. Ако проблема е изчезнал и вече не се появява, най-вероятно е от това, че мотора е останал дълго време на "сухо" и докато се качи масло навсякъде и смаже всичко се е чувал този звук.
Аз за това се сещам

1. Дали тенекеджиите не са объркали някой и друг кабел? Има вероятност и да са нарушили изолацията на някой кабел и от време на време да ти прави въпросния проблем. Най-добре огледай за прекъснати и оголени кабели - провери и за откачени букси.
Отиди и при "хирурзите" за да ти кажат какви кабели са откачали и къде, за да ти е по-лесно да провериш.
2. Ако проблема е изчезнал и вече не се появява, най-вероятно е от това, че мотора е останал дълго време на "сухо" и докато се качи масло навсякъде и смаже всичко се е чувал този звук.
Аз за това се сещам

- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Мммм даааааааBakara написа:Ако са заварявали с електрожен нещо по купето и не са извадили акомулатора е възможно да е станал някой токов удар в алармата или компютъра на колата.

за това не се бях сетил, ама си е напълно възможно - дано само да не е така, че може и да се наложи нов компютър. Май най-добре е да се отиде на компютърна диагностика

- adis_78
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 11:34
- Модел на автомобила: лачен фокусник mk1.5
Здравейте,
отдавна не бях влизал тук. Благодаря на всички за съдействието с идеи!
Пиша за да не остава темата 'висяща'.
Проблемите ми някакси от самосебе си се оправиха.
Тракането не се е получавало от тогава (вече 2к км) - явно може би съм бил свидетел на слепнал повдигач.
Напоследък и на контакт не се е включвала, може би защото намалих правомощията на алармата (махнах кабелите, които прекъсват запалването).
И така, ако забележите някой да шофира с необяснимо доволна физиономия из улиците на София - може би ще съм аз
отдавна не бях влизал тук. Благодаря на всички за съдействието с идеи!

Пиша за да не остава темата 'висяща'.
Проблемите ми някакси от самосебе си се оправиха.
Тракането не се е получавало от тогава (вече 2к км) - явно може би съм бил свидетел на слепнал повдигач.
Напоследък и на контакт не се е включвала, може би защото намалих правомощията на алармата (махнах кабелите, които прекъсват запалването).
И така, ако забележите някой да шофира с необяснимо доволна физиономия из улиците на София - може би ще съм аз