Проблем с акумулатора

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
ikoseva
потребител
потребител
Регистриран: 18 авг 2007, 13:50
Модел на автомобила: mondeo 96, 1.8I, 16V
Status: Извън линия

Проблем с акумулатора

Мнение от ikoseva » 24 юни 2008, 18:56

Преди нколко месеца купих нов акумулатор, но рядко карам колата. Напоследък дори изобщо не я карам. Не бях я пипала от 15-тина дни и ....... наложи се да я преместя, а се оказа, че няма ток. Та въпроса ми е, нормално ли е нов акумулатор да падне до толкова, че да няма грам ток в него, при положение, че колата е карана за месец и половина през интервал 15 дни, но по много малко километри. И след като е паднал толкова много, дали е възможно нещо да му се е скапало. Ако не ползвам акумулатора 3 месеца да речем без да е закачен на колата може ли да му се прецака нещо и дали ще се наложи да го зареждам преди употреба

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Re: Проблем с акумулатора

Мнение от nikolovvd » 24 юни 2008, 19:38

Свали акумулатора. Зареди го и провери гъстотата. Ако нямаш денсиметър, на OMV и на Лукойл съм виждал да продават на цена около 3 лева.
Ако всичко е наред си го ползвай, но имай едно на ум да откачаш минуса, кагато няма да ползваш колата.
Провери дали нямаш някаква консумация при изваден контактен ключ и изключено всичко.

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 24 юни 2008, 19:51

Мен ме притеснява, че по-скоро имаш проблем с някой от консуматорите. СД имаш ли? Ако имаш каква марка е? Аларма?
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 24 юни 2008, 21:32

ewgeny написа:Мен ме притеснява, че по-скоро имаш проблем с някой от консуматорите....
+1
времето е като парите-никога не стига

Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.

Мнение от Edinuser » 24 юни 2008, 23:03

В книжката на мондето препоръката е ако автомобила няма да кара 4-6 седмици да се откача минуса на акумулатора.
Както го е описала колежката - чисто нов акумулатор - каране 3 месеца през 2 седмици ...
и то малко километри (под 1-2 часа работа на двигателя) - напълно нормално е да падне при тези условия, той не успява да се зареди.
Иначе нормална комсумация при всичко изключено е най-вече от аларамата около 50-60 мА или спадане с около 1-1.5Аh на денонощие без саморазряда на самият акумулатор.
Лошото е че веднъж дълбоко разреден акумулатор (под 8V на клемите) вече не е същият в смисъл ако изобщо се оправи със зареждане - живота му е силно съкратен.
Ако колежката продължи да ползва автомобила по същият начин е добре когато не използва колата да откача минуса на акумулатора и да го зарежда със зарядно на всеки 1-2 месеца.

ikoseva
потребител
потребител
Регистриран: 18 авг 2007, 13:50
Модел на автомобила: mondeo 96, 1.8I, 16V

Мнение от ikoseva » 25 юни 2008, 11:40

10x на всички за отговорите, надявах се някой да каже че няма проблем, ама :cry: . Ще го караме до където изкара пък после ще се научим .... :twisted:

Само не разбрах, ако стои акумулатор 3 месеца примерно откачен без да се ползва, има ли някакъв проблем за него, че имам още един в същото положение :cry:

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 25 юни 2008, 15:29

Ако е не е бил разреден и не е стоял на отрицателни температури, мисля че няма никъв проблем да стои 3 месеца. А не си мисли, че ще караш докато се скапе, щото няма да те изкара и до нова година, а виж колко струва един акумулатор. По добре намери проблема, и си зареди акумулатора. Пак те питам - CD или DVD някво в колата имаш ли и каква марка?
Друго често срещано явление е лампичката в багажника да не изгасва. Провери и това. Сериозно - направи го.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”