Проблем с централно заключване на Мондео 97
-
- потребител
- Регистриран: 06 май 2008, 10:33
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1,8 16V 1994 г 115 коня
- Status: Извън линия
Проблем с централно заключване на Мондео 97
Здравейте колеги , наскоро се сдобих с второ мондео 97 год . , но имам проблем с централното заключване.Когато заключвам колата от шофьорската врата ,всички се заключват с изключение на предна дясна, приотключване също придна дясна остава заключена а другите се отключват
Когато заключа предна дясна всички останали се заключват без изключение работи нормално и при отключване.
Моля ако някой има идея за това нещо да я сподели.Щесъм ви много благодарен
Когато заключа предна дясна всички останали се заключват без изключение работи нормално и при отключване.

- petermr
- потребител
- Регистриран: 17 май 2008, 08:20
- Модел на автомобила: mondeo kombi-1,6, 16v zetek E-97y12m
Re: Проблем с централно заключване на Мондео 97
По принцип централното на Мондьовците е малко странно.То си е с характер.Имам няколко въпроса:кога ти го прави,когато е студено или винаги?Когато заключваш с дистанционото,пак ли не се затваря лявата врата? и последно-знаеш ли да ти е разглобявана вратата(лявата)?
- petermr
- потребител
- Регистриран: 17 май 2008, 08:20
- Модел на автомобила: mondeo kombi-1,6, 16v zetek E-97y12m
моя грешка-на местото на "ЛЯВА" постави "ДЯСНА"
-
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2008, 20:53
- Модел на автомобила: FORD MONDEO МК2 2.0 16V ZeTec 1997
krasi. написа:Здравейте колеги , наскоро се сдобих с второ мондео 97 год . , но имам проблем с централното заключване.Когато заключвам колата от шофьорската врата ,всички се заключват с изключение на предна дясна, приотключване също придна дясна остава заключена а другите се отключват
Здрасти колега,
Ако съм те разбрал добре, то става дума за шофъорската врата, което го прави и при мен с тази разлика, че като натисна бутона за заключване от мастер ключа два пъти ми заключва всичко и обратното, като натисна бутона за отключване ми отключва само шофъорската врата и като го натисна пак се отключват и останалите, това м/у другото го водят за екстра, т.н. двойно заключване, само че при мен е обезмисленно от алармата там имам само закл. и откл.

надявам се да съм бил полезен
поздрави.
-
- потребител
- Регистриран: 06 май 2008, 10:33
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1,8 16V 1994 г 115 коня
Винаги го прави. А дистанционното не нога да го обуча така че за сега не го ползвам. А дали е разглобявана вратата - не знам.petermr написа:По принцип централното на Мондьовците е малко странно.То си е с характер.Имам няколко въпроса:кога ти го прави,когато е студено или винаги?Когато заключваш с дистанционото,пак ли не се затваря лявата врата? и последно-знаеш ли да ти е разглобявана вратата(лявата)?
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Извади моторчето от вратата и го напръскай с контактен спрей, след време като спрея почисти вътре ще проработи, намири темата за обучение на ключа, сложи му нови батерии и си готов
Имал съм и двата проблема и съм ги отстранил по тоя начин......