Проблем с ел. инсталация....

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
lans3r
потребител
потребител
Регистриран: 23 юни 2009, 04:47
Модел на автомобила: Форд Мондео Комби 2.0i 16v Zetec 136hp
Status: Извън линия

Проблем с ел. инсталация....

Мнение от lans3r » 09 ное 2009, 17:10

Здравейте колеги,
Появи ми се много странен за мен проблем.
Случея е следния: преди време от нашите хубави пътища ми падна сенника от лявата страна,на който има огледало и лампа за която захранващите кабели се скъсаха при падането.та от тогава нямам часовник,светлини в купето ел.огледала и т.н. . Вчера се разрових из буяоните и един беше изгорял съответно го смених.след това всичко се оправи,но днес реших да поставя откачения сенник и се оказа се няма начин да вържа захранването,изолирах кабелите и го поставих.И тук идва проблема ... Часовника ми се рестартира след всяко палене на двигателя а когато не работи часовника се изключва съответно нямам ел.огледала и светлини в купето.направих на бързо едно изследване при работещ двигател следя часовника и включвам светлини в купето и огледалата и се оказва,че при всяко натискане часовника се рестартира... :(: :?: :roll: кабелите които излирах не дават на късо (сигурен съм) ...какво да правя :?: :?: :?: :(: :idea:
Изображение

lans3r
потребител
потребител

Re: Проблем с ел. инсталация....

Мнение от lans3r » 10 ное 2009, 09:52

колеги дали ако махна въпросния бушон и рестартирам ECU-то ще се оправят нещата!!!
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 10 ное 2009, 10:15

Съмнява ме, че си объркал нещо. Според мен си вързал лампата в сенника за управляващ сегнал. Такъв е сигнала за габаритите или за отворена врата.
Принципно в автомобилите за осветлението в купето има +12V захранване, +12V управление и маса.
Провери дали си свързал жиците по цветове или си ги разменил! Ако имаш познат с такъв автомобил виж при него как е направено, но до тогава откачи и двете жици, защото без осветление в сенника може, но без останалите неща не е добре.

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Мнение от cockyhotty » 10 ное 2009, 20:16

И аз имах същия проблем, но поради късо в плафона в багажника. С подмяна на предпазителя се оправи всичко. Провери дали не си направил някое късо и провери дали са изолирани добре тия проводници.

lans3r
потребител
потребител

Мнение от lans3r » 11 ное 2009, 00:23

Благодаря за мненията,ще проверя на ново изолациите,но според мен не е от това :?
Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”