Въпрос за нагревателя на предното стъкло

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
genadieff
потребител
потребител
Регистриран: 22 юли 2009, 09:37
Модел на автомобила: Ford Focus Trend 2005
Status: Извън линия

Въпрос за нагревателя на предното стъкло

Мнение от genadieff » 23 ное 2009, 22:45

Здравейте,

притежавам Ford Focus 2006 и имам подгряване на предното стъкло на колата, с което имам следния проблем:

самото подгряване на предното стъкло на колата е реализирано чрез нещо като много финни реотани, които са вградени в стъклото. Тези реотани са разделени на два кръга, които най-грубо покриват лявата и дясната част на стъклото.

Тази сутрин, при стартиране на колата и включване на подгряването на предното стъкло се оказа, че лявата част от подгряването (пред шофьорското място) не функционира. Аз нямам представа как точно са организирани токовете на това подгряване, но въпросът ми е към тези от вас, които са наясно с тази система, е каква може да е причината за това да работи само дясната част от подгряването и какво мога да проверя, за да открия какъв би могъл да е проблема. Дали може причината да е някой бушон или нещо друго такова, което евентуално би било решено с не много голяма финансова инвестиция или този проблем с подгряването е по-сериозен?

Ще се радвам на мнения от хора, които са наясно с това как функционира точно подгряването на предното стъкло, защото аз самия нямам опит с такъв проблем.

Благодаря предварително за вашите мненния,
Веско

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Re: Въпрос за нагревателя на предното стъкло

Мнение от kriki » 26 ное 2009, 21:20

Напълно е възможно да е предпазител колега за всеки кръг има отделен но не знам мъде се намира за този фокус конкретният предпазител.

Потребителски аватар
TED
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07

Re: Въпрос за нагревателя на предното стъкло

Мнение от TED » 28 ное 2009, 15:29

На Focus МК1 и двата кръга (ляв и десен) са през общ предпазител 50А и се управляват от едно реле. И при теб най-вероятно е така. С една думе не рови по предпазителите а огледай за лош или нагорял контакт, най-често към самото стъкло. Не искам да те обезсърчавам но съм чел че това подгряване често дава фира.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн

Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”