Проблем с централното заключване на Мондео МК 2

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
pavel 68
потребител
потребител
Регистриран: 17 ное 2009, 15:51
Модел на автомобила: mondeo
Status: Извън линия

Проблем с централното заключване на Мондео МК 2

Мнение от pavel 68 » 28 дек 2009, 21:12

Здравейте колеги!Имам Мондео мк 2 -
централното заключване до скоро работеше но в скоро време започна да се бъзика - кога отключва вратите от шофьорската врата кога не!След известно време като карам колата само се отключва и се оправя - изобщо явно имам проблем с централното заключване.Искам да попитам - имал ли е някой проблем с централното заключване и как го е решил и бихте ли ми казали къде се на мира модула за централното! Благодаря!

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Re: Проблем с централното заключване на Мондео МК 2

Мнение от essex » 28 дек 2009, 22:55

При мен беше следния проблем:
Една сутрин (преди 1 месец като захладня доста) отключвам колата с дистанционното за алармата и дърпам ама не се отваря викам си бре както стана пък сега цъкам да се заключи , след което пак да се отключи и пак не се отваря нито една врата поглеждам дръжките за отваряне отвътре - те са бутнати навътре (заключено положение :shock: ) цъкам пак и пускам алармата и заедно с това и централното заключване - гледам ръчките отвъре в положение отключено дърпам аз и се отваря врата но алармата се включи , затворих втара и се стих да направя така ( след като цъкна та оправя да не пищи алармата и заключа колата) та когато е пусната алармата и би трябвало да е заключена колата не е ( а е отключена) изчаках малко след като я заключих и пак цъкнах и спрях алармата но колата е заключена (направеното е така че ако случайно отключа колата с дистанционно и не съм видял тя да се заключи след 30 сек. при положение че не се отвори шофьорската врата, ако се отвори не важи това) Аз помислих и отключих колата - т.е. спрях алармата ама тя пак си е заключена от централното и с ключа я отключих, след което отворих врата , затворих я след 10-15 сек и си викам сега вече ще се оправи като цъкна копчето на алармата да я заключа - да ма не , цъкам и се стартира алармата ама колата си е отлючена! така няколко опита при което реших да откача клемите на акумулатора така ще ресна всичко , включително и ЕКУ-то та трябваше да го обуча. Направих го - откачих клемите изчаках 5 мин. обучих ЕКУ-то и всичко се оправи със централното ! :D:
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

pavel 68
потребител
потребител

Мнение от pavel 68 » 29 дек 2009, 13:27

Благодяря колега!И аз мислех да откача акумулатора но реших първо да споделя проблема.Сега ще го направя пък дано се оправи ако ли не напролет като се стопли времето ще търся проблема.Както пише един колега централното на Мондеото е малко с нрав - имах Орион 6 г. и не съм имал проблеми.Весели празници.

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Мнение от tropper » 29 дек 2009, 14:42

Аз наскоро се борих с мойто централно, за да го направя управляемо през алармата... Така и не открих самостоятелен модул за управлението му. Имам подозрения, че основна част от управлението е интегрирана в самите моторчета. При модула на фабричната аларма (който трябва да е зад жабката) открих само изводи, с които да се заключват и отключват всички врати...
Но все пак мойто е първите МК1, а твойто е МК2 и може да има доста разлики...

Ако ти се занимава да разглобиш вратата, свали бравата с моторчето(то е в жълта платмаса) и пробвай като имитираш затворена врата (затваряш котвата на бравата плътно навътре) да местиш лостчето за отключване и заключване. При мен заради износване на пластмасовите механизми не може да се заключи, ако е била отключена с ключ. Защото при отключване с ключ механизмът не успява да стигне до крайно положение.

Ако при закл./откл. с ключ врата се откл. и закл. нормално, значи проблемът е електрически. Ако имаш проблеми и с тази врата, на която пъхаш ключа, проблемът може да е механичен.

Ако имаш желание, мога да помогна с информация как да си свържеш алармата да ти управлява централното и да забравиш за проблема с ключа 8)
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 29 дек 2009, 15:21

Явно при МК2 централното наисина е с характер. Когато взех колата беше февруари и беше влажно и мокро почна да ми прави номера, заключваше се вдвижение сама след като се стопли неправеше такива глупости. Преди месец някаде спрях да взема нещо и не изгасих колата, валеше дъжд, затворих вратата и ме заключи навън този път. Та проблема според мен е електрически и е от шофьорската врата, защото от ключа всичко работи, но понякога когато искам да заключа/отключа от шофьорската врата не става нищо и и изведнъж прпработва. Незнам къде е проблема ако има някой който се е сблъсквал нека сподели.
Изображение

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 29 дек 2009, 20:15

Пепел ми на устата :evil: днес пак същите номера при което по зле!
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

pavel 68
потребител
потребител

Мнение от pavel 68 » 01 яну 2010, 19:57

Благодаря колега tropper!Много ще съм ти благодарен ако наистина ми помогнеш да свържа централното към алармата но за жалост като купувах колата бяха загубили дистанционното на алармата и не знам откъде да купя дистанционно!Имаш ли идея откъде да го купя.Благодаря за помоща!

Потребителски аватар
tqnko
потребител
потребител
Регистриран: 13 окт 2009, 18:32
Модел на автомобила: Ford fiesta mk3 1.1 с АГУ, 4/5 врати, много бЕга.
Контакти:

Мнение от tqnko » 02 яну 2010, 10:55

И аз имам проблем с централното заключване/отключване с fiesta mk3, обаче оправия няма. Временното решение е да се откачи +са и пак да се сложи. Но когато му скимне се ебава отново :|
Закона на живота гласи: Яж боб, карай форд, живей горд!
Изображение
http://prikachi.com/users/tqnko/13D.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; Моята красавица...
Приемам бартери за ел. стъкла на фиеста мк3 4/5 врати!

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител

Мнение от urgan » 12 яну 2010, 11:54

Да споделя какво разбрах от един жичкаджия който живее до нас и случайно се запознах с него и има мондео мк2 като моето. Та казах му за проблема с централното че ме е заключила и тн. И то ми каза че това е при повечето мондеа този проблем, а по точно - при влажно и студено време приниквала влага и вода в шофьорската врата в машинките, след което замръзвала и така правило мизерията. Лек за това или нова машинка или чистене с контактен спрей на целия механизъм.

П.П. Преди време се опитах отворя предната кора но стигнах до махагончето което е на дръжката и неможах да го махна, това някой знае ли как се маха без да се счупи?
Изображение

Потребителски аватар
TED
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07

Мнение от TED » 12 яну 2010, 13:47

Маха се вложката на дръжката и под нея има още два винта, естествено по кората има и още винтове.

Проблема с централното се появяваше и при мен, само при студено време. Оправих го като поизправих и смазах жилата от машинките до ръчките за отваряне на вратите. Жилата са стоманен тел и със времето бяха се изкривили и се движеха трудно... и имаше едно заключ/отключ...
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн

Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител

Мнение от urgan » 12 яну 2010, 13:51

Да въпросната вложка ме интересува как се маха без да счупи, иначе знам че има още болчета ко кората. Но това трябва да го направя че ту работи ту неработи, понякога не иска да отключва и заключва от шоф. врата и изведнъж проработва, много е дразнещо.
Изображение

by_cec
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v

Мнение от by_cec » 12 яну 2010, 14:08

Ще трябва да си намериш еластични пластини като тези на спецовете на мобилни телефони (поне две) и с тях като минеш по канала ще видиш къде са закопчалките. Тези махагоновите са много крехки,така че внимавай ! Ако има къде потренирай на някоя чужда кола.

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител

Мнение от urgan » 12 яну 2010, 14:41

Хахаха че да счупя неговите :D:
Ще пробвам като се позатопли малко, благодарско за съветите
Изображение

Потребителски аватар
TED
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07

Мнение от TED » 13 яну 2010, 00:42

Започни от долната страна, за да не личат нараняванията. Аз проблеми нямах, моите са пласмасови и материала е еластичен. Даже после заличих драскотините без проблем.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн

Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06

Потребителски аватар
jvspasov
потребител
потребител
Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
Контакти:

Мнение от jvspasov » 18 яну 2010, 16:31

Под дръжката има два технологични отвора в които ако бръкнеш с отверката внимателно ще си ги махнеш - при мен са наранени и двете дръжки около махагона от предишни сваляния явно от хора които толкова им разбира но то само с гледане без оглеждане не става ...... *00110*

П.П Та за проблема с централното - и при мен си го има и то стана тая зима - заключвам с дистанционното пипи обаче липсва щракк - изключвам си алармата пак липсва щрак - в таива случаи си ползвам ключа заключвам си колата и си пускам лармата - и обратното спирам алармата отключвам си вратата - е като се позагрее колата се чува шрак и се оправя - ам май алармаджийте са вързали централното към не шофьорската врата - щото от нея всичко си работи :oops: търся си свестен алармаджия дето разбира от форд инсталацията да си я направи като хората ..... :evil:
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!

ice lady
потребител
потребител
Регистриран: 18 яну 2010, 17:41
Модел на автомобила: Ford Focus

Мнение от ice lady » 18 яну 2010, 17:48

Здравейте.Имам проблем с централно заключване на форд фокус.Заминал му е предпазителя и не мога да си отключа вратите.Знае ли някой колко струва да смени и дали става бързо,че не ми се оставя колата в сервиз.Благодаря

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....

Мнение от maxpoint » 18 яну 2010, 17:51

ice lady написа:Здравейте.Имам проблем с централно заключване на форд фокус.Заминал му е предпазителя и не мога да си отключа вратите.Знае ли някой колко струва да смени и дали става бързо,че не ми се оставя колата в сервиз.Благодаря
Ако е само предпазител,струва стотинки и се сменява за минута е много >:D<:
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

ice lady
потребител
потребител
Регистриран: 18 яну 2010, 17:41
Модел на автомобила: Ford Focus

Мнение от ice lady » 18 яну 2010, 17:54

Ами така ми казаха.Какво друго може да е?В смисъл,че си отключвам моята врата,а др. не мога.Само отвътре от копчето мога да ги отворя.

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....

Мнение от maxpoint » 18 яну 2010, 18:03

имаш ЛС
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

kardinal1979
потребител
потребител
Регистриран: 23 май 2013, 20:51
Модел на автомобила: FORD MONDEO Mk1

Мнение от kardinal1979 » 23 май 2013, 21:04

Имам наблюдение в/у проблеми с централното на Мк1 ако има интерес моля питайте!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”