Помощ при смяна на фарове на Фокус 98 г.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2009, 09:20
- Модел на автомобила: ford fokus
- Status: Извън линия
Помощ при смяна на фарове на Фокус 98 г.
Здравейте, колеги! В момента колата е с фарове с ел. регулиране с една крушка H4 за дълги и къси светлини, но самите фарове са доста изгорели и искам да ги сменя. Може ли да се поставят фарове с ел. регулиране с две отделни крушки за дълги и къси светлини. И ако е възможно как става това или трябва да се подменя ел. инсталацията от техник.
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Re: Помощ при смяна на фарове на Фокус 98 г.
Привет колега за самите фарове не знам дали има такива и ако има дали куплунзите им са същите като на твоите предполагам, че няма да имат разлика. Що се отнася до ел. инсталацията ще е добре да се направи така че като се включи на дълги късите да не гаснат, тъй като при стандарта на Н4 при който къси и дълги ползват един общ балон се превключва или къс или дълъг, а при тези с отделни крушки късите светят винаги когато са пуснати паровете, а само дългите се влияят от превключвателя на волана
- ivaylo_shack
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2007, 18:48
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 1,6 Zetec-S
Здравеите, аз сменях фарове на фокус 1 преди 1 година, и тогава си мислех да сложа фарове каквито описваш (те би трябвало да са от феислифта на фокус 1), но се оказа че куплунга е различен, затова и се отказах. По късно обаче се разрових из форума и саитове и се оказа че не е невъзможно, но сега немога да се сетя каде сам го гледал
. Провери хубаво във форума, може би в рубриката за тунинг
.

-
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2009, 11:25
- Модел на автомобила: Ford Focus
можеш да ги смениш с такива каквито желаеш (аз съм с такива) и няма смисъл да сменяш кабели, фаровете са пригодени, куплунга е същия. А за късите и дългите да ти светят заедно когато си на дълги се краква релето което се намира при бушоните под предния капак.