Електрически схеми, Мондео 93-а

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Al161978
потребител
потребител
Регистриран: 15 апр 2006, 08:18
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI DPF Kombi MK4
Контакти:
Status: Извън линия

Електрически схеми, Мондео 93-а

Мнение от Al161978 » 21 май 2006, 10:24

Здравейте,

Някой може ли да ми каже от къде мога да намеря електрическите схеми за Мондео 93-та?
Гледах в Autodata-та, не вършат работа, изтеглих и един manual на руски от раздела за download, но и той не ми върши работа.
Значи, интересува ме следното:
1. Подгряването на седалките не ми работи поради някаква причина, погледнах бушоните, няма проблем с тях.
2. Лампата на накладките свети постоянно (вярно, че предните накладки са сложени без датчик като купувах колата и някой беше вързал кабелите за датчика на късо, но като ги развързах, продължи да свети).
В най-общи линии, трябват ми електрическите вериги и схемите.
Ако някой може да помогне, ще съм му много благодарен.

Поздрави,
Ал

Потребителски аватар
greek
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2005, 19:05
Модел на автомобила: Mondeo 1993 2.0 combi 136HP-АГУ

Мнение от greek » 24 май 2006, 13:49

Потребителски аватар
methodboy
потребител
потребител
Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
Контакти:

Мнение от methodboy » 16 юни 2006, 23:41

Mondeo-то има два блока с предпазители- единия е над педалите в купето има един бутон който се натиска и блока пада надолу, така че да можеш да бърникаш, а другия е под предния капак до акомулатора и въздушния филтър. Това според мен може да ти помогне за първия проблем(ако не си проверявал и долните предпазители), а повече мога да ти кажа след няколко дни понеже ште гледаме на един приятел колата ,която има същия проблем със седалките.

senna78
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2006, 21:47
Модел на автомобила: ford mondeo 1.8 16v 94г.

Мнение от senna78 » 17 юни 2006, 00:14

И аз имам проблема с лампата за накладките и моите са с кабел и си е включен,но пак свети.Имам и друг проблем неми светят лампите за ABS,ръчната и тази за маслото те са захранени с общ + а им се подава минус за да светнат,но при мен не идва,помогнете!

Потребителски аватар
methodboy
потребител
потребител
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
Контакти:

Мнение от methodboy » 17 юни 2006, 00:41

Имах подобно главоболие но само с лапата за ръчната. Оказа се бутона на ръчната, но при тебе си мисля че ще е по сериозно. Всъъщност ти свали ли таблото?

senna78
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2006, 21:47
Модел на автомобила: ford mondeo 1.8 16v 94г.

Мнение от senna78 » 17 юни 2006, 22:49

Свалях таблото и замерих краищата на лампите към маса и констатирах че това което свети на всичките е общо и е плюс а на другите краища няма нищо но според мен трябва да идва минус от някъде!

vasilev
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2006, 17:58
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 tdi-94

Мнение от vasilev » 18 юни 2006, 22:59

Имах подобно главоболие но само с лапата за ръчната. Оказа се бутона на ръчната, но при тебе си мисля че ще е по сериозно. Всъъщност ти свали ли таблото?
И какво беше главоболието, че и мен ме заболя главата - веднъж свети лампата при включене ръчна , веднъж не свети и после........ :(

Потребителски аватар
methodboy
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от methodboy » 20 юни 2006, 14:55

Беше се замърсил ключа, който се намира на ръчната. Има два начина да го опревиш. Лесният е да изкараш кожата на скоростния лост, да седнеш на пасажерското място, да си вкараш ръката, да напипаш бутона и да ро раздвижиш та да му се поизчисти мръсотията. Трудния е да разглобяваш и да махаш средната козола. Ако решиш да разглобяваш пиши да ти кажа още едно две неща.

vasilev
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2006, 17:58
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 tdi-94

Мнение от vasilev » 20 юни 2006, 21:44

methodboy написа:Беше се замърсил ключа, който се намира на ръчната. Има два начина да го опревиш. Лесният е ...............

:lol: Ама то е повече от ясно, че ще започна от лесния.Ако не се получи тогава,ще трябва е по трудния :cry: ,, но дотогава!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”