помагайте колеги
-
- потребител
- Регистриран: 02 май 2008, 21:08
- Модел на автомобила: форд фиеста мк4 1,3 i Ендура-Е 97г
- Status: Извън линия
помагайте колеги
колата ми е фиеста мк4 1.3и Колеги колата нещо брадяса махна ли си крака от газта веднага загасва дори и в движение но на свободна Пали но крака ми трябва да е на газта Благодаря ви предварително
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: помагайте колеги
Задръстен клапан за празен ход (така наречения стъпков мотор), чистиш или сменяш със нов.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 10 окт 2007, 22:19
- Модел на автомобила: Escord
Става въпрос за форд Ескорт 1.8 16V 1996г.От 2-3 седмици имам проблем с паленето.В началото започна при превключване на скоростите,особено ако са качат на 2-3 хиляди като освободя от скорост ,за да превключа на по -горна предавка оборотите ми се дигат поне с 1000.Помислих че е жилото на газта и го смазах.Една сутрин не успях да запаля и го откарах на майстор след като ме дръпнаха 10-20 метра и на собствен ход стигнах до еректричаря.След седмица ми каза че е припоил някоя спойка от бушониерата и е рестартирал компютъра.След още една седмица ,като през това време палеше малко трудно аз пак не мога да паля.Ако го оставя на баир пали .Забелязах още едно нещо ако ми се появи проблема с повишаване на оборотите при превключване на скоростите пали ,но като се оправи проблема с превключването на предавките и повишаването на оборотите не пали само.Ако някой знае нещо по въпроса приемам всякаква помощ .Аз сам от гр.Козлодуй.
-
- потребител
- Регистриран: 10 окт 2007, 22:19
- Модел на автомобила: Escord
Тъй като никой не помогна,ако мога да помогна аз.Причината се оказа контактен ключ.Благодаря.