Проблем с Фокус, работи на три цилиндъра(бобина)
-
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2009, 00:15
- Модел на автомобила: Фокус 1,6 16 99г.
- Status: Извън линия
Проблем с Фокус, работи на три цилиндъра(бобина)
Здравейте, имам проблем с фокус 1999г., 1,6 16 зетек, двигателя работи на 3 цилиндъра. Направих малко тестове и установих че от бобината на 4-ти цилиндър няма искра. Интересува ме какви стоиности трябва да има на изводите на бобината за да я проверя дали наистина в нея е проблема или в кабела към компа или самия комп. Интересува ме от къде да купя бобина от моторкрафт е 236 лв, мотопфое 266 лв, а от ЕТ "ЙОВАЛ ВАЛЕНТИН ЙОРДАНОВ" 60-70 лв като продавача казва че е немска и нямал върнати до сега.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Re: Проблем с Фокус, работи на три цилиндъра(бобина)
В Аутодата дават съпротивление 9900 ома.Става дума за повишаващите бобини. Сравни го със съпротивлението на другата секция и ако са еднакви търси утечка от бобината към маса. Няма как проблема да е от кабел или комп.
-
- потребител
С кой пин да го меря средния ли е маса и съответно съпротивлението към всички изводи на вторичната намотка трябва да са безкрайност. И един друг въпрос какво представлява тая бобина според мен са две бобини едната за 1-4 цилиндър, а другата за 2-3 като явно са вързани през някъкво закъснение(мултивибратор) съответно между 1-4 и 2-3. А първичната на едната бобина е вързана към 1 и 2 пин на компа а другата на 2 и 3.by_cec написа:В Аутодата дават съпротивление 9900 ома.Става дума за повишаващите бобини. Сравни го със съпротивлението на другата секция и ако са еднакви търси утечка от бобината към маса. Няма как проблема да е от кабел или комп.
Тва са мои разсъждения и не съм сигурен дали е така просто не мога да си го представя по друг начин с три пина на входа и четири на изхода.
-
- потребител
Corsa 99" 1.0 12v
Като извадиш кабелите към свещите,мериш между 1и4 и 2и3. Трябва съпротивленията да са приблизително равни,около 10ком. После мериш всяка от бобините за утечка към маса. Куплунга на първичните намотки трябва да е включен към бобината. За мерене на утечки ти трябва мултимер с обхват> от 20Мом.
-
- потребител
Има отечка между маса и 1-ви и 4-ти извод като на 4-ти е по ниско съпротивлението явно за това работи на 3 цилиндъра а не на два.
Искам да попитам и за бобината която ми предложиха във фирма Йовал за 60 лв някои има ли впечатление, че разликата в цената до 236 лв не е никак малка а ако тази е с прилично качество си заслужава.
Искам да попитам и за бобината която ми предложиха във фирма Йовал за 60 лв някои има ли впечатление, че разликата в цената до 236 лв не е никак малка а ако тази е с прилично качество си заслужава.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
взимай я и колкото изкара .. междувременно си потърси от морга оригинална аз така бих направил ако не ми се дават 240 лв
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Търси по моргите, аз така направих че не ми се даваха 240 лв, а 60 кинта за бобина дето ще изкара 2 месеца нямаше как да стане.
П.П. Моята на мерене беше перфектна, но както при теб и при мен се загуби само 4ти цилиндър.
П.П. Моята на мерене беше перфектна, но както при теб и при мен се загуби само 4ти цилиндър.
-
- потребител
Corsa 99" 1.0 12v
Колегата си купи някаква такава за 70лв,нова и тя изкара 2месеца и проби. Сега си кара със здравите половини от двете бобини(габровска му работа).
-
- потребител
Ако издържи два месеца по добре да си взема оригинална въпроса е дали наистина толкова им е качеството щото ако е така тия 60 лв не си заслужават, а пък на старо също има риск че колкото повече старее толкова по-голяма е вероятността да пробие личен опит от ТХО-та на монитори.
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Щом имаш утечка от 1-4 към маса - не става бобината.
И като вземаш от морга също я мери.
Аз съм купувал от там, но си я мерих и нямам проблеми вече 3 години.
И като вземаш от морга също я мери.
- urgan
- Потребител
Да, обаче този от който я взех ми вика или я взимаш или не, няма да пробваш нищо или меришEdinuser написа:И като вземаш от морга също я мери.

-
- потребител
Демек всички са на мнение че нова бобина за 60 лв не си заслужава пробиват.
- urgan
- Потребител
Ако ще купуваш нова за 60 лв по-добре дай парите като дарение на църква.Geue написа:Демек всички са на мнение че нова бобина за 60 лв не си заслужава пробиват.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Че пък да не е само тоя да продава части втора употреба, като ми каже така, докато свърши изречението и вече няма да ме има, да си държи стоката.urgan написа:Да, обаче този от който я взех ми вика или я взимаш или не, няма да пробваш нищо или меришEdinuser написа:И като вземаш от морга също я мери.
Аз съм купувал от там, но си я мерих и нямам проблеми вече 3 години.Та така малко на доверие я взех но пък ми я даде на много добра цена така че в случая си часлужаваше риска.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- urgan
- Потребител
Наско прав си, но навсякъде ми искаха по 100 и повече лева за моята бобина, а този ми я даде за 50. Иначе и аз на момента щях да си тръгна като ми каза така
- traper2504
- потребител
- Регистриран: 17 сеп 2009, 23:16
- Модел на автомобила: ford focus 1.6 16v 2000
В момента и аз имам същия проблем.Форд Фокус 1,6 мод.2000. Имам утечка в мегаомове на 4 ти цилиндър по скала 100мегаома. По скалата 20 мегаома не го хваща. За другите 3 цилиндъра съпротивлението е до безкраиност. Днес сутринта както си карам ми прекъсна няколко пъти и останах на 3 цилиндъра. След теста ,които направих се оказа ,че не работи 4 ти цилиндър.Свалих свещите и какво да гледам ,разстоянието около 3 мм. Коригирах ги на около 1 или1,1мм , но късно. От това си отиде бобината. Сега си търся бобина , ако някои знае нещо по въпроса да ми пише. Поздрави и успех.
- kimi666
- потребител
- Регистриран: 29 фев 2012, 17:14
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 i, ghia , kombi 99г. GI Romano
Здравейте колеги. Имам следният проблем. Колата започна да работи на 3 цилиндъра (2-ри го няма). Пробвах с нов кабел и нова свещ - ефект никакъв. Странното е, че когато допра свещта челно на маса ( "електрода за маса" директо към купето) си подава искра, а когато допра резбата на свещта към купето се появява една малка искричка и то от време на време. Та въпросът ми е, на какво може да се дължи това явление?
- bodurov
- потребител
- Регистриран: 29 юли 2007, 11:46
- Модел на автомобила: FORD C-MAX 1.6L Duratec 16V Ti-VCT(115 hp)2009г.
Преди доста време имах точно този проблем,не се страхувай да вземеш втора употреба оригинална бобина 100 процента е по-добра от това по магазините в момента.Ето темата която съм пуснал по проблема преди около три и половина години и още нямам проблем.http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=31704
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Добре де защо просто не си вземеш бобина 2-ра ръка от форума от някой ескорт, четох преди време във форума че тези дето ги слагат на ескортите са по издръжливи и рядко горят, има вече няколко човека с фокуси дето са си купили от ескорт и нямат проблем. Такава бобина имам на колата ми и близо 3 години нямам проблем, имам все пак 1 резервна държа си я щото ми е безпари и не мисля да я продавам при положение, че докато карам колата може да ми потрябва.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2013, 10:58
- Модел на автомобила: focus
аз си смених бобината за 50 лв