Проблеми Форд Фиеста 2003

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
nik76767
потребител
потребител
Регистриран: 20 мар 2008, 11:03
Модел на автомобила: ford mondeo
Status: Извън линия

Проблеми Форд Фиеста 2003

Мнение от nik76767 » 18 авг 2011, 05:12

Здравейте , колеги аз съм нов в форума защото от 1 седмица карам Форд фиеста 2003г 1,4 бензин +метан и имам следните проблеми:
-постоянно ми светят две лампи едната е бензинова колонка при условие ,че има бензин а другата е на бензинова помпа.
-как се занулява дневния километраж и как се сверява часовника.
-на малки обороти на моменти глъхне забива моцуна особенно в градски условия.
Предварително благодаря колеги за помоща .

Потребителски аватар
bmitev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2011, 16:27
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 (2009)
Status: Извън линия

Re: Проблеми Форд Фиеста 2003

Мнение от bmitev » 18 авг 2011, 13:43

Здравей колега и добре дошъл!
1. за лампата "бензинова помпа" - не мисля че има такава. Ако е жълта на цвят и прилича на двигател - това е друга работа (тази се казва се check engine). Обикновено при газифицирани коли свети, когато не е направена газовата както трябва. Компа трува грешки от ламбда сондата, защото не знае че мери газово-въздушна а не бензиново-въздушна смес. Пробвай да караш на бензин и ако изгасне - е твърде вероятно това да е проблемът.
2. дневният километраж се занулява с натискане и задържане на бутона. по същия начин се настройва и часовника (за съжаление само е едната посока може да се променя)
3. закарай я да ти настроят метановата уредба. (вероятно така се държи само на метан, а на бензин е ок)
Новини за коли под наем

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”