Лампичка за отворена врата?
- backstage1978
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2011, 15:54
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 Ghia X 2.0
- Status: Извън линия
Лампичка за отворена врата?
Здравейте колеги,абе днеска ми светна лампичката все едно вратата ми е отворена (шофьорската) и няма гаснене и тва си е...четох по форума и наистина намерих тема точно за това,и разбрах че в ключалката има някакво ключе което вероятно си е отишло.добре ама един приятел казва че процедурата е сложна щото трябва да се свали ключалката,механизма за стъклото и самото стъкло...верно ли!!?? та въпроса ми е ако някой е ремонтирал тези ключета да сподели тва ли е начина или става и по лесно..
Благодаря ви предварително и поздрави!
Благодаря ви предварително и поздрави!
- backstage1978
- потребител
Re: Лампичка за отворена врата?
Колеги никой ли не знае как се сваля тая свинщина?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Колега а бутончета на вратите няма ли? Защото много ме съмнява на това старо Мондео бутона да е във бравата.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Според зависи коя година е мондеото има два варианта. При единият има бутон като на повечето стари коли отпред до пантите на вратата, който е за плафона и ключе в бравата, но това се отнася за най първите мк2 които са 96 и началото на 97. При по новите бутона е на планката за която се закопчава вратата и се натиска от самият палец който държи вратата затворена, обикновенно тези бутони се износват, тъй като палеца едновременно с натискането на бутона се и превърта, бутона се износва в зоната в която трие палеца аз моите ги смених и двата предните, лошото е че не се предлага само бутон, а върви заедно с желязната планка и струва около 35 лева в мотопфое, ако не ти се дават пари за бутон, можеш просто да размениш левият и десният и по този начин ще си решиш проблема за следващите няколко години 

- gorskiq
- потребител
- Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
- Контакти:
Здравей, моето е 99- ти набор и датчика за отворена врата е в планката-фиксатора на колонката. Купих си ново от магазин Моторкрафт за 40 лв. и го смених за минутка. След това разглобих старото и неработещо - то направо часовникарска работа, с едни медни пластинки по 1 мм, чак се чудя как толково време е изкарало. Купи си ново колега, скъпичко е ама какво да се прави.
- backstage1978
- потребител
Наско /Сигурен съм че не е от бутона на вратата той е само за плафона в купето (дясната врата не гасне когато натисна това бутонче...колата не е чак толкова стара 97-ма е...
kriki и gorskiq / ще проверя какъв е случая и утре ще пиша но предвид поста на "kriki" най вероятно е в бравата което май ще се окаже на кофти за ремонт
много благодаря на всички и още утре ще пиша каде е тоя бутон
kriki и gorskiq / ще проверя какъв е случая и утре ще пиша но предвид поста на "kriki" най вероятно е в бравата което май ще се окаже на кофти за ремонт
много благодаря на всички и още утре ще пиша каде е тоя бутон
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
За нищо, що се отнася до проверката можеш да отвориш дясната врата и да проверш дали като щракнеш бравата изгасва индикацията на таблото, ако изгасне ще е сигурно че ключа е вътре в бравата 

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Няма какво да те съмнява.HACKO написа: Защото много ме съмнява на това старо Мондео бутона да е във бравата.

- backstage1978
- потребител
Ясно...току що опитах..като щракна палчето на дясната врата индикацията угасва...трябваше да се сетя по рано да пробвам
значи проблема вече е ясно че е там...но някой знае ли как се сваля тая ключалка? в смисъл наистина ли трябва да свалям стъкло,механизъм на стъклото?

- backstage1978
- потребител
Привет колеги.Може би ще е от полза на някой да обясня какво се случи...
Контакта както се разбра е в ключалката.Малка бяла правоъгълна пишка.В мото пфое е 65 лв.(аз естествено пропуснах това като опция)Не се сваля прозорец,или каквото и да е освен кората,развива се ключалката,дръжката на вратата отвън се откача.На контакта му се беше счупило бутончето което палчето на ключалката натиска при затваряне на вратата.Вече изпадам в ужас ако някой ми трясне вратата!!!! Благодарности на колегата от форума "doncho78" благодарение на който си имам нов контакт и тези дни го качвам на вратата
Контакта както се разбра е в ключалката.Малка бяла правоъгълна пишка.В мото пфое е 65 лв.(аз естествено пропуснах това като опция)Не се сваля прозорец,или каквото и да е освен кората,развива се ключалката,дръжката на вратата отвън се откача.На контакта му се беше счупило бутончето което палчето на ключалката натиска при затваряне на вратата.Вече изпадам в ужас ако някой ми трясне вратата!!!! Благодарности на колегата от форума "doncho78" благодарение на който си имам нов контакт и тези дни го качвам на вратата

-
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2011, 11:36
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.3 gasoline, 1995
Аз също имам сходен проблем. Когато светна фаровете, започва да пищи алармата, но не постоянно, а на пресекулки. Също светва и лампата за отворена врата. Понякога като отворя и затворя вратата спира, но не винаги. Много е дразнещо! При загасени фарове няма такъв проблем, нищо нежелано не се включва.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Така както го обясняваш, търси къде има връзка между плафона за отворена врата и фаровете - в таблото с бушоните, например. Не е лошо да напишеш и за каква Фиеста точно говориш.
-
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2011, 11:36
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.3 gasoline, 1995
Мерси, ще проверя!
-
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2010, 10:37
- Модел на автомобила: MONDEO
Тези "джаджи", които управляват положението "отворена врата" - "затворена врата" се наричат "микро ключ". Аз имам същия проблем, само че е на вратата на багажника на Мондео комби и в момента съм в процес на търсене на такава, защото в Мото Пфое струват 64лв.
- backstage1978
- потребител
Колега точно такава джаджа си взех от колегата "doncho78" пиши муparusheff написа:Тези "джаджи", които управляват положението "отворена врата" - "затворена врата" се наричат "микро ключ". Аз имам същия проблем, само че е на вратата на багажника на Мондео комби и в момента съм в процес на търсене на такава, защото в Мото Пфое струват 64лв.