Проблем чистачки>> Решен!
- <StarDust>
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2011, 10:34
- Модел на автомобила: Focus Zetec-E 1.8 1998
- Status: Извън линия
Проблем чистачки>> Решен!
Привет.Наскоро си имам Фокус,но вчера ми направи някякъв кофти проблем със чистачките-след наливане на течност за тях при пускане застанаха посредата на прозореца и дотам.Върнах ги в начално положение с ръка.Погледнах бушона за тях но е ОК.Някакви идеи?
Да вметна само че преди да налея течноста пробно си работеха,както предните така и задната.
Да вметна само че преди да налея течноста пробно си работеха,както предните така и задната.
Последна промяна от <StarDust> на 07 яну 2012, 19:30, променено общо 1 път.
...и някой бе написал: "Факт е че возих 5 момичета във форда после в бмвто и всички казаха форда ми е по готин от бмвто!!! После гъзетата ми тръгват да свалят мацки с умрелите си е36ци! Абе слезте на земята бе хора!!!"
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Проблем чистачки
Не си написал за коя фаза на Фосук иде реч, при Фокус 1 (а предполагам, че и при новите) казанчето на чистачките е толкоз далеч от чистачките, че няма начин да объркаш чистачките сипвайки течност. Няма никаква връзка между тях. Свали кората на чистачките и виж в какво състояние е моторчето им, идва ли ток до тях, как е механиката им... Наистина е необичайно да ти спрат чистачките, но мисля е просто съвпадение.
- <StarDust>
- потребител
Модела е Focus 1.8 бензин.Ще погледна въпросните неща когато времето позволява,защото сега един дъжд примесен със сняг...За свалянето на кората трябва да се махнат рамената нали така?Сега успях да видя само че към моторчето отива една букса със кабели...размърдах я но нищо.Явно че трябва от до да се огледа всичко за да се открие проблема.
...и някой бе написал: "Факт е че возих 5 момичета във форда после в бмвто и всички казаха форда ми е по готин от бмвто!!! После гъзетата ми тръгват да свалят мацки с умрелите си е36ци! Абе слезте на земята бе хора!!!"
- Doin
- потребител
Буксата е добро начало - разкачи я и с пробна лампа или мултицет провери идва ли ток до моторчето, това е нещо което можеш да направиш на момента. А за свалянето на кората - да, трябва да свалиш и рамената на чистачките. И все пак провери отново бушона, дори си мисля че при мен за чистачките са два.
- <StarDust>
- потребител
Та днеска махнах корите над механизма за чистачките(което се оказа доста трудно защото ги бяха залепили със нещо средно между маджун и силикон,но това е друг въпрос за размисъл) и механично всичко си е на мястото.Разкачах и закачах буксата към моторчето,палих,пусках чистачки-йок.Нито се чува нещо от моторчето нито се мъчат да тръгват.Разглобих цялото лостче за чистачките на волана,почистих го,наместих една пластинка,смазах,сглобих и пак нищо.Бушона отговарящ за всички чистачки No 56 е сменен със нов!Едно по едно нещата отпадат и остават или моторчето да се е скапало или релето!Не виждам друго какво може да е.Над самото моторче има една много гадна пластмаса която няма махане.Целия механизъм трябва да се свали за да се махне и оттам да се огледа и замери моторчето.Някой да има идея как да го замеря за да установя дали е ОК без да го свалям?
-
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2012, 11:12
- Модел на автомобила: Mondeo
Здравейте имам проблем със задната чистачка на моя форд мондео комби 1.8ТДИ 97година,искам да попитам къде може да се крие проблема и дали предните и задните чистачки са на един бушон,а също така къде се намират бушоните за да мога да ги проверя?Благодаря ви.
- Doin
- потребител
При комбитата и хечбеците проверката започва от кабелите в гумения манон между купето и вратата - най вероятно е да е прекъснат кабел. При Фокуса задната чистачка е на отселен бушон, но на Мондеото само предполагам. Също така можеш да смажеш пантите на задната врата , защото чистачката от там взема маса.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Бушон 20,- 10 ампера под волана,-капака се сваля с 3 рапидки и се вижда блока с бушони и релета, а в дясно от тях виси едно палче което като дръпнеш надолу панела пада и се виждат. Но мисля че е или прекъснат кабел или маса-няма, както е писал колегата по нагоре.svetozar82 написа:Здравейте имам проблем със задната чистачка на моя форд мондео комби 1.8ТДИ 97г.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО