Проблем с въздушния регулатор на фокус
-
- потребител
- Регистриран: 09 фев 2012, 21:41
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
Проблем с въздушния регулатор на фокус
Здравейте на всички, имам проблем с парното на колата и по точно с регулирането на въздушния поток , точно сега имам нужна да ми размразява стътколото , а днес сутринта се прецака и сега духа само в купето и не ми върши работа. Нов съм , с доста неща не съм наясно , но от скоро чета темите и някои ми бяха доста полезни , та въпроса ми е МОГА ЛИ ДА СИ ПОМОГНА САМ , регулатора с жило или с вакуугм работи ?! къде да го открия .... Помогнете ако имате представа , благодарря предварително !
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Проблем с въздушния регулатор на фокус
Колега, махни радиото, ще видиш 4 рапидки които държат панела с приборите, отвиваш ги и ще можеш да огледаш добре. Мисля че е с жило, само на Мондеото е с вакум, но и не съм сигурен.
-
- потребител
Благодаря много , днес се ровичках отдолу да видя нещо ,но не успях ! Ще опитам с радиото да видим какво ще стане , и ще пиша какво е станало ! Още веднъж благодаря за съвета .
-
- потребител
Смъкнах радиото , махнах и панела и като го огледах видях , че самия регулатор за въздуха е с 2 жила , и едно е се е скъсало ! Някои знае ли как се сменя това жило , налага ли се да се откача таблото за да се смени и дали се намира лесно такова жило , защото е доста тънко и финно !
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Недай Боже да стигаш до сваляне на таблото - едва ли предполагаш какво те чака?
Не е по темата, но снимките в тази тема са достатъчно красноречиви :
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 11&t=30293" onclick="window.open(this.href);return false;
Свали кората под жабката, може и самата жабка и огледай добре къде е хванато скъсаното въже. И ако не можеш да си осигуриш добър достъп до въпросното място едва тогава пристъпяй към тотално разглобяване.
А по въпроса за самото жило - или ново МП , Моторкрафт...или откъдето си намериш, или от някой колега дето си разпродава Фокуса на части, тъкмо ще сподели впечатления как се сваля/поставя.
Не е по темата, но снимките в тази тема са достатъчно красноречиви :
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 11&t=30293" onclick="window.open(this.href);return false;
Свали кората под жабката, може и самата жабка и огледай добре къде е хванато скъсаното въже. И ако не можеш да си осигуриш добър достъп до въпросното място едва тогава пристъпяй към тотално разглобяване.
А по въпроса за самото жило - или ново МП , Моторкрафт...или откъдето си намериш, или от някой колега дето си разпродава Фокуса на части, тъкмо ще сподели впечатления как се сваля/поставя.
- SERIOUS LUBO
- потребител
- Регистриран: 29 май 2009, 10:10
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi 90 кс 2000г
Намери някой да ти отвори клапата...при мен духа само на стъклото...жилото трудно се намира