Проблем с стрелката на температурата

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
top4i
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2012, 17:43
Модел на автомобила: Форд Фокус
Status: Извън линия

Проблем с стрелката на температурата

Мнение от top4i » 12 фев 2012, 17:48

Колеги , здравейте.Автомобилът е Форд Фокус 1.6 2001год Зетек СЕ .Проблемът се състой в това че когато паля няма проблем .След време -нормално стрелката си вдига градусите и си застава в нормалното положение.След време например 40минути - спирам колата угасям я .Свършвам си работата за 5 минути и като я запаля отново в омента на завъртане на контактния ключ стрелката на температурата отива в крайно дясно положение - като прегрял двигател и при запалване на двигателя се връща например на 1/3 от положението си .Незнам това нормално ли е?Реално ли е това незнам?Това оказвали значение и върху повичения ми разход на гориво.Само да уточня че съм с газов инжекцион.

Tsirkov
потребител
потребител
Регистриран: 19 мар 2009, 15:52
Модел на автомобила: Ford C Max 2.0
Status: Извън линия

Re: Проблем с стрелката на температурата

Мнение от Tsirkov » 20 фев 2012, 09:27

И аз имам същия проблем със стрелката. Рядко го прави при контакт но го прави. Също така когато карам по баир понякога стрелката отива в червения сектор че е прегряла а като пипна маркучите тя не е. Каня се да сменя датчика но малко да се по стопли. Ако някои знае от какво е моля да помогне

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”