Подсветка табло+уреди+габарити
- <StarDust>
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2011, 10:34
- Модел на автомобила: Focus Zetec-E 1.8 1998
- Status: Извън линия
Подсветка табло+уреди+габарити
Здравейте.
Проблема е следния,че нямам осветление на таблото като изключим мигачи,акумулатор,ръчна и прочее,няма я подсветката на радио бутоните както и на бутона за регулиране на фаровете,късите светлини ги няма също.
Днес свалях таблото намествах буксата отзад,прегледах всички бушони,всичко си е наред но пак са същите проблеми.
Някакви идеи?
Проблема е следния,че нямам осветление на таблото като изключим мигачи,акумулатор,ръчна и прочее,няма я подсветката на радио бутоните както и на бутона за регулиране на фаровете,късите светлини ги няма също.
Днес свалях таблото намествах буксата отзад,прегледах всички бушони,всичко си е наред но пак са същите проблеми.
Някакви идеи?

Последна промяна от <StarDust> на 24 май 2012, 10:18, променено общо 1 път.
...и някой бе написал: "Факт е че возих 5 момичета във форда после в бмвто и всички казаха форда ми е по готин от бмвто!!! После гъзетата ми тръгват да свалят мацки с умрелите си е36ци! Абе слезте на земята бе хора!!!"
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: Подсветка табло+уреди+къси
Ако си сигурен, че всички бушони са ОК може би имаш проблем в бушонното табло. Проверявал ли си до самите крушки дали ходи напрежение. Да не би да се касае за изгорели крушки въпреки, че става въпрос за толкова много бройки.
- <StarDust>
- потребител
Re: Подсветка табло+уреди+габарити
Не знам дали е от бушоните.По принцип нали като се даде на контакт (без да палиш) ти светва таблото и бутоните по радиото,подсветката за регулиране на фаровете и т.н. е светят само бутоните за стъклата + за фаровете.И вече след това не си работят габаритите(най-малките крушки във фаровете)
Някаква мистерия ама като ида тия дни до жичкаджията той ще каже.
Някаква мистерия ама като ида тия дни до жичкаджията той ще каже.
...и някой бе написал: "Факт е че возих 5 момичета във форда после в бмвто и всички казаха форда ми е по готин от бмвто!!! После гъзетата ми тръгват да свалят мацки с умрелите си е36ци! Абе слезте на земята бе хора!!!"
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
Re: Подсветка табло+уреди+къси
Колега ако си сигурен,че проблема не е от бушоните,провери ключа за фаровете,защото от там може да ти е проблема,щом нямаш и къси светлини.
-
- потребител
- Регистриран: 04 апр 2009, 23:03
- Модел на автомобила: Ford focus 1,6TDCI 2009 g
За нов ключ си колега на 99% 

-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Виж отзад на стоповете дали светват крушките на номера крушката провери го на тъмно. Ако не светват подмени някоя друга крушка . Нека първо да започнем с крушките а тогава да стигнем до ключа. Задължително трябва да си сигурен, че бушоните са здрави. Освен това подсветката на контакт няма общо с ключа. Общото е само когато се включат габаритите подсветката да намаля яркостта на светене за да не изморява очите вечер. По вероятно според мен е проблема да е в крушките.
- <StarDust>
- потребител
Днес до колкото успях да видя нямам преди и задни габарити.Надали 4-те крушки отпред и отзад заедно да се изгорели или поотделно.Но знам ли може историята да познава и такива случаи.Аз си мисля че е от ключа за фаровете.Не може да пуска фаровете,а габарити да няма....или нещо е зацапано или някой кабел да се е размърдал.Утре ако не съм изморен отивам на техник...
Поздрави
Поздрави
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Характерна повреда в ключа за фаровете. Габаритите и фаровете са на различни контакти затова се случва само габаритите и осветлението на уредите да не работи, а фаровете да светят. Пробвай да напръскаш с контактен спрей вътре в ръкохватката, където се върти за превключване, често помага.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- <StarDust>
- потребител
Re: Подсветка табло+уреди+габарити >Решен!<
Не бях проверил един единствен бушон и той се оказал изгорелия!
Защото гледах по едно старо ръководство на Форд,в което явно данните за бушоните са други от реалното.Става въпрос за бушон 32 червен цвят на 10А.Той отговаря за габаритите+таблото+бутоните по радиото и т.н.
Съвета ми е да са проверява всичко де що трябва да се провери и да се мисли не да се разчита на стари и престари ръководства.
Естествено и на съветите на запознати почитатели на марката Форд
Наско: за всеки случай нафъсках и ключа за фаровете

Съвета ми е да са проверява всичко де що трябва да се провери и да се мисли не да се разчита на стари и престари ръководства.
Естествено и на съветите на запознати почитатели на марката Форд

Наско: за всеки случай нафъсках и ключа за фаровете