проблем с електрическото стъкло

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
rosoner
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2012, 22:48
Модел на автомобила: Ford Focus
Status: Извън линия

проблем с електрическото стъкло

Мнение от rosoner » 26 ное 2012, 17:48

Здравейте колеги :) имам следния проблем. Шофьорското ми стъкло не иска да се смъква . Преди 4-5 месеца ту се смъква , ту не иска ... Имаше период в който 3-4 месеца нямаше проблеми докато не отказа . Ходи на "електричар"!!! и той каза ,че са сменили копчето и така до след 3 седмици . Тази сутрин беше последното му смъкване . Отново разглабях тапицерията , ама то само кабелаци. Видях ,че в сервиза нищо не са бутали. От врата може да се вдига другото стъкло , но шофьорското не помръдва. Чува се чукване , но сякаш заяжда . За това мисля ,че не може да е машинката , защото тя или ще изгори или ще бачка. При сваляне на говорителя видях ,че жилото е хлабаво и се чудя дали не се е омотало около ел.мотора ? Вашето мнение искам да разбера. Колата е Форд Фокус 2000 :) :?

Потребителски аватар
ganador
потребител
потребител
Регистриран: 04 мар 2005, 13:24
Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-S '00 г.
Контакти:

Re: проблем с електрическото стъкло

Мнение от ganador » 29 ное 2012, 12:51

Тука има снимки за ремонта, ако може да ти помогне нещо:

http://photo.qip.ru/users/anboo/1156887 ... nImageLink
Нашата чаша на търпение - най-пълната чаша в света!
Изображение

goro_89
потребител
потребител
Регистриран: 20 ное 2012, 19:10
Модел на автомобила: fiesta 1.25z tech

Мнение от goro_89 » 04 дек 2012, 21:33

проблема може да бъде Механичен :релса.уструството коет повдига или сваля стъклото или самото моторче;стегнати втулки или изгоряла намотка .също и оптаративната верига копче да лош контакт,бушонче ако претовари мотора гори бушона макар че има защита която да го изкл. на пълно горно и пълно долно положение може и то да прави номера.тр вс да провериш и да замериш с мултицет и ежентоален ремонт или подмяна на дефектния компонент.не подценявай лошия контакт на копчето, бушона , и др контактни елементи

cvetan.cenkov
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2009, 19:27
Модел на автомобила: focus

Мнение от cvetan.cenkov » 05 дек 2012, 10:30

Има едни пластмасови водачи Като се счупят жилото се охлабва и се намотава около барабана до мотора .Решението е ново жило и водачи ,евентуално и ролка като при мен Може и втора употреба Ако се чува едно пращене като задеистваш мотора но стъклото се движи макар и бавно са четки на мотора

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”