проблем с централното на Ford Focus
- CappY
- Потребител
- Регистриран: 05 май 2012, 13:43
- Модел на автомобила: Ford Focus 2002 1.8 TDdi
Subaru Forester 2013 2.0D - Местоположение: гр. Горна Оряховица
- Контакти:
- Status: Извън линия
проблем с централното на Ford Focus
Здравейте, имам няколко проблема с Ford Focus 2002г. 1.8 TDdi.
1. На какво може да се дължи от време на време да не мога да заключвам с дистанционното?
2. Не мога да заключвам всички врати със заключването на шофьорската ?
3. От време на време да не бачка ел. отключването на багажника ?
4. Какви са тия кабелаци?

Извинявам се ако има вече тема за някои от въпросите ми.
1. На какво може да се дължи от време на време да не мога да заключвам с дистанционното?
2. Не мога да заключвам всички врати със заключването на шофьорската ?
3. От време на време да не бачка ел. отключването на багажника ?
4. Какви са тия кабелаци?

Извинявам се ако има вече тема за някои от въпросите ми.

Последна промяна от paci на 17 фев 2013, 15:21, променено общо 1 път.
Причина: заглавието
Причина: заглавието
-
- потребител
- Регистриран: 20 ное 2012, 19:10
- Модел на автомобила: fiesta 1.25z tech
Re: проблем с централното на Ford Focus
вариант слаби батерии на дистанционното по първия проблем.ри ескорда шофьорската врата заключва всички други виж да не се изхулил кабела на машинката на шофьорската врата.после се насочи към платката оправляваща централното/колегите с фокус да пишат къде се намира някой компонент/трияк например/ да не би да е изгорял . да пишеш ако го направиш 
мод: Използвай бутона "промени"

- CappY
- Потребител
- Контакти:
Батерия сменях преди половин година. Забравих да спомена една особенност. Имам и аларма, допълнителна. Като заключа през нея,само алармата се пуска без да заключи.goro_89 написа:вариант слаби батерии на дистанционното по първия проблем.ри ескорда шофьорската врата заключва всички други виж да не се изхулил кабела на машинката на шофьорската врата.после се насочи към платката оправляваща централното/колегите с фокус да пишат къде се намира някой компонент/трияк например/ да не би да е изгорял . да пишеш ако го направиш
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
По първия въпрос колегата е прав - проблема трябва да е в ключа (слаба батерия), след като го прави само от време на време. Отново е прав и за втория - щом с ключа не заключваш всички врати, то е хубаво да провериш буксата влизаща в машинката. И дали някой пишман майстор не си е играл с резачките. Фокуса има този проблем, особено с предна лява врата като застудее централното да почне да върти номера - заключва/отключва. И на мен ми се е случвало вечер да заключа колата, а на сутринта да я намеря отключена. Съвета на алармаджията, разбира се бе предложение да среже кабела за централното на предна лява врата, останалите да заключвам с дистанционното в ключа, а нея с ключ.
Бутона за багажника е вързан така, че ако си заключил вратите да не можеш да отваряс с него, предполагам това е причината. Относно кабелите - много са странни, не съм попадал на такива куплунзи във вратата и със сигурност нито една от тях не е за машинката на централното. Модула на централното се намира на страничната греда пред предна дясна врата, сваля се кората, но бих ти препоръчал колата да я погледне знаещ и можещ алармаджия.
Ти можеш хубаво да почистиш машинките на всичките си врати, мърсотията в тях определено пречи на централното.
Успех!
Бутона за багажника е вързан така, че ако си заключил вратите да не можеш да отваряс с него, предполагам това е причината. Относно кабелите - много са странни, не съм попадал на такива куплунзи във вратата и със сигурност нито една от тях не е за машинката на централното. Модула на централното се намира на страничната греда пред предна дясна врата, сваля се кората, но бих ти препоръчал колата да я погледне знаещ и можещ алармаджия.
Ти можеш хубаво да почистиш машинките на всичките си врати, мърсотията в тях определено пречи на централното.
Успех!
- CappY
- Потребител
- Контакти:
Прав си за застудяването. От вчера както се стопли всичко се оправи! Всичко работи пушка. И 2те аларми работят. Багажника се отваря без проблем.Doin написа:По първия въпрос колегата е прав - проблема трябва да е в ключа (слаба батерия), след като го прави само от време на време. Отново е прав и за втория - щом с ключа не заключваш всички врати, то е хубаво да провериш буксата влизаща в машинката. И дали някой пишман майстор не си е играл с резачките. Фокуса има този проблем, особено с предна лява врата като застудее централното да почне да върти номера - заключва/отключва. И на мен ми се е случвало вечер да заключа колата, а на сутринта да я намеря отключена. Съвета на алармаджията, разбира се бе предложение да среже кабела за централното на предна лява врата, останалите да заключвам с дистанционното в ключа, а нея с ключ.
Успех!
Какъв е проблема със студа ? Има ли решение?
-
- потребител
- Регистриран: 05 авг 2018, 21:16
- Модел на автомобила: Форд фокус 1.8 90
ПОМОЩ!!!здравейте колеги имам мисля ,че голям проблем със централното фокус 1.8 90 2001въобще не реагират нито копчета нито от вратите се заклучва абе все едно жигула дайте съвет какъв може да е проблема благодаря предварително
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Бушон.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Къде точно се намира отпред до мотора или под волана
- antipower
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2013, 18:59
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v 2002г. Ghia
Под волана, на гърба на таблото.
-
- потребител
Благодаря колеги утре ще проверя видях ,че има два болта но несъм предполагал че отзад може да се крие бушон
-
- потребител

-
- потребител
Колеги нещо по темата
-
- потребител
- Регистриран: 27 сеп 2018, 09:37
Здравейте, имам следния странен проблем със заключването отвътре от шофьорската врата - преди да запаля(преди да дам на контакт) при натискане на бутона за заключване на шофьорската врата се заключват и четирите врати, но ако запаля се отключват и при повторно натискане на бутона се заключва само шофьорската врата. Странно е, че при подаване на контакт всички врати се заключват и веднага след това се отключват(без да съм натискал нищо). Модела е Форд Фокус Мк1, 2003 година, 1.6 ZETEC седан.
Някой има ли идея на какво може да се дължи това поведение на централното заключване?
Някой има ли идея на какво може да се дължи това поведение на централното заключване?
Здравейте, и аз имам подобен проблем с focus mk2 - централното заключва всички врати с изключение на предна лява, лошото е че не става и само с ключа...вчера след няколко опита с дистанционно и ключ успя да заключи, днес сутрината по същия начин с тази разлика, че на няколко пъти след като уж вратата е заключена след второто дърпане на дръжаката просто се отваря....Накрая стана след като опитах от вътре с копчетата на вратите да отключа и заключа....Вече не знам дали някога вече ще се заключи...миналата зима имах проблем със същата врата - не искаше да се затваря, свалях кора, пръсках с wd и уж се оправи, сега пръснах без да свалям кората през ключалката - дали е възможно да е от това, защото след това забелязах, че вратата остава отворена, не че не може и така да съм си я карал....
Благодаря на всички за помощта!
Благодаря на всички за помощта!
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Проблемът е в двигателя, който се намира в механизма на бравата и не се сменя отделно. Износват се четките и се натрупва нагар по колектора, което създава предпоставка съответният мотор да няма достатъчно сила, за да придвижи изпълнителния механизъм. На предишния ми C-MAX имах такъв проблем и след почистване, всичко се оправи. Ако нямаш възможност, или познания за разглобяването на механизма на бравата, по-добре не се захващай, защото е сложно, с много разглобяване и т.н. По-лесният вариант е да си потърсиш брава от морга, но рискуваш да е в подобно състояние.
Благодаря, за съвета, логично звучи....сега се сетих, че лятото имаше подобен проблем с вратата на багажника, тогава се оправи от самосебе си...за сега работи и предната врата, незнам дали е от това ама се оправи след като опитах да заключа с дистанционното без да затварям вратата, после отключих, затворих, заключих и така....