Проблем с ел. инсталацията на Фиеста
-
- потребител
- Регистриран: 10 фев 2013, 13:42
- Модел на автомобила: Focus
- Status: Извън линия
Проблем с ел. инсталацията на Фиеста
Здравейте ! От няколко години насам карам фиеста 95та година 1,3 моно.
Снощи един колега се обади, че му е паднал акумулатора и помоли да му "споделя" от тока си. След като това не помогна, реших да му услужа с моя акумулатор, но се оказа, че е с обратни полюси и кабелите му не стигат. Както и да е, когато си сложих отново акумулатора и се опитах да запаля автомобила, излезе искра от плюса и до там. Колата има токове - всички лампи по таблото светят, стартера си върти, но колата не иска да запали. Проблемът е, че дори когато извадя ключа от контакта светят всички лампи по таблото (досега не ми се е случвало) - дори индикаторите за пътепоказателите (мигачите). Друго интересно е, че бензиновата помпа не подкача гориво, когато колата е на контакт (а това по принцип се чува), а когато извадя ключа ... Не знам какво да правя и моля за съвет ?
Снощи един колега се обади, че му е паднал акумулатора и помоли да му "споделя" от тока си. След като това не помогна, реших да му услужа с моя акумулатор, но се оказа, че е с обратни полюси и кабелите му не стигат. Както и да е, когато си сложих отново акумулатора и се опитах да запаля автомобила, излезе искра от плюса и до там. Колата има токове - всички лампи по таблото светят, стартера си върти, но колата не иска да запали. Проблемът е, че дори когато извадя ключа от контакта светят всички лампи по таблото (досега не ми се е случвало) - дори индикаторите за пътепоказателите (мигачите). Друго интересно е, че бензиновата помпа не подкача гориво, когато колата е на контакт (а това по принцип се чува), а когато извадя ключа ... Не знам какво да правя и моля за съвет ?
-
- потребител
- Регистриран: 27 ное 2008, 20:36
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.25i 16V Zetec-S
- Status: Извън линия
Re: Проблем с ел. инсталацията на Фиеста
Така като ти чета поста,ако не ти помогне оставянето на колата без батерия за няколко часа,ще трябва да тръгнеш по електрониката.По принцип когато се дава ток на друг има случаи на издънени компютри,такива случаи доста съм виждал с по старите автомобили. Ако имаш понятие от инсталации и такива работи и ти се занимава естествено тръгвай по възлите-бушони,релета и т.н. Ако ли не или я затикваш до жичкаджия или викаш такъв на адрес.С друго някой едвали може да ти помогне тук.