Проблем със заключване на Focus 2001
- alex_d
- потребител
- Регистриран: 20 май 2011, 23:17
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zetec 2001
- Status: Извън линия
Проблем със заключване на Focus 2001
Здравейте колеги от 2 години притежавам Фокус 1.6 2001 година и имам сериозен проблем със заключването през алармата и с ключ. Цяло лято нямах проблем откакто паднаха малко температурите когато се опитам да заключа колата с дистанционното алармата само се включва, а вратите не се заключват, трябва ръчно всяка една по отделно да я заключвам. Когато се опитам с ключа понякога заключва всичките врати, понякога само тази в която съм поставил ключа и другите трябва ръчно. За момента това го прави предимно вечер и сутрин тъй като е по хладно тогава. Проблема е още от година и нещо, а може и две не си спомням. Опитвах се да пръскам с WD40 бравите оправя се за няколко часа най-много и после пак. Предполагам, че проблема е с някоя от вратите но не знам как да разбера.
Благодаря предварително.

Благодаря предварително.

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Проблем със заключване на Focus 2001
При всички положения трябва да свалиш кората на предна лява врата / 99%там е проблема / . Откачи буксата на централното и провери за няколко дни-седмица провери дали ще имаш този проблем. През това време ще отключваш предна лява с ключа, а останалите с централното. Ако е от нея вариантите са :
- Сменяваш машинката
- режеш зелено-черния кабел на куплунга - така изолираш датчика за отворена врата и би трябвало да сработи. Неудобството е, че няма да можеш да отключваш от вътре 4-те врати а само твоята.
- или си караш с откачен куплунг.
Имам машинка за тази врата, ако си от София може да минеш да я вземеш за проба, но за целта трябва да видиш с колко пина е твоята, моята е с 5.
- Сменяваш машинката
- режеш зелено-черния кабел на куплунга - така изолираш датчика за отворена врата и би трябвало да сработи. Неудобството е, че няма да можеш да отключваш от вътре 4-те врати а само твоята.
- или си караш с откачен куплунг.
Имам машинка за тази врата, ако си от София може да минеш да я вземеш за проба, но за целта трябва да видиш с колко пина е твоята, моята е с 5.
- alex_d
- потребител
Благодаря много днес ще я откача за няколко дни за да видя, и ще пиша. 

- aatri
- потребител
- Регистриран: 02 мар 2008, 21:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 1999 г.
Какво стана с централното?
- alex_d
- потребител
Все още не се е оправил проблема със заключването, но от два дена се случва нещо много странно с централното. Като си отключва колата с дистанционното на алармата се отключва и заключва около 10-на пъти бързо, същото става като загася мотора на колата, а също така и вчера цял ден докато карах като дам на контакт се заключваха всичките врати и като изключа от контакт се отключваха ( но това само вчера сега го няма).
Моля ако знае някой да помага че съм се вкарал в приключения
Моля ако знае някой да помага че съм се вкарал в приключения

- alex_d
- потребител
За триене, проблема не е разрешен