DPFE и ERG въпрос при мондео mk3
-
- потребител
- Регистриран: 09 окт 2013, 01:17
- Модел на автомобила: mondeo
- Status: Извън линия
DPFE и ERG въпрос при мондео mk3
здравейте колеги, станах горд собственик на мондео мк3 2.0i 146hp , 2001г., за момента съм много доволен от изработката и возията, но имам голям проблем с придърпването при ускорение, няма значение на коя предавка съм когато подавам газ винаги има едно неприятно пресецане и чак когато отиде към 3000 оборота колата става пъргава и динамична, но това не е нормално да я врънча пстояно в тези обороти, за момента смених, масло, филтри вкл. горивен, свещи, кабели, блок бобина и сега реших да се поспра че не знам до къде ще стигна.
Та питането ми е свързано с датчиците по колата (защото това ме съмнява), дали от тях може да ми прави тоя проблем и по -специално този DPFE датчик, че нещо не мога да го открия къде се намира (нз дали изобщо имам) просто доста попрочетох кои датчици правят проблеми и този е в списъка, освен него разбира се EGR, MAP (MAF но този модел мондео няма).
можете ли да предложите някакви варианти, тестове, решения че така не се кара
Та питането ми е свързано с датчиците по колата (защото това ме съмнява), дали от тях може да ми прави тоя проблем и по -специално този DPFE датчик, че нещо не мога да го открия къде се намира (нз дали изобщо имам) просто доста попрочетох кои датчици правят проблеми и този е в списъка, освен него разбира се EGR, MAP (MAF но този модел мондео няма).
можете ли да предложите някакви варианти, тестове, решения че така не се кара
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: DPFE и ERG въпрос при мондео mk3
Това е което мога да помогна:
http://www.clubford.bg/forum/viewtopic. ... da4d7b218c
Или евентуално педалът за газ,- ако е електронен да има проблеми с пистите вътре.
http://www.clubford.bg/forum/viewtopic. ... da4d7b218c
Или евентуално педалът за газ,- ако е електронен да има проблеми с пистите вътре.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Разгледай отзад зад двигателя, къде се намира една плочка (размер на цигарена кутия), от която стърчи букса с кабели и два маркуча. Това е, дето го търсиш. Грубо казано, тая джаджа е част от управлението на EGR клапата.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 09 окт 2013, 01:17
- Модел на автомобила: mondeo
Проблема е разрешен, спукана блок-бобина и по- специално буксата на единия кабел правеше проблеми при подаване на газ/напрежение, след подмяна работи като часовник.