Гасне осветлението на километража?
-
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2013, 19:43
- Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 1.8TDCI
- Status: Извън линия
Гасне осветлението на километража?
Здравей те,
От скоро съм собственик на Ford Focus C-Max 2004г. 2.0Tdci 136кс. Първата вечер след закупуването забелязах един много странен и дразнещ проблем. Когато запаля габарит или фарове,таблото светва за малко и гасне. Става въпрос за километража и врътките за парното.Радиото и борд компютъра си светят без проблем.След като изгасне повече не светва,трябва да изгасня колата и отново да я запаля за да светне отново за около 1 мин. а понякога и за повече свети,но винаги гасне. Ако някой е запознат с проблема от къде може да идва и да ми препоръча човек,който може да го оправи,ще съм му много благодарен
.
От скоро съм собственик на Ford Focus C-Max 2004г. 2.0Tdci 136кс. Първата вечер след закупуването забелязах един много странен и дразнещ проблем. Когато запаля габарит или фарове,таблото светва за малко и гасне. Става въпрос за километража и врътките за парното.Радиото и борд компютъра си светят без проблем.След като изгасне повече не светва,трябва да изгасня колата и отново да я запаля за да светне отново за около 1 мин. а понякога и за повече свети,но винаги гасне. Ако някой е запознат с проблема от къде може да идва и да ми препоръча човек,който може да го оправи,ще съм му много благодарен

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Гасне осветленито на километража?
Потърси проблема в ключа на осветлението, най-вероятно някъде не дава добър контакт.
-
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2013, 19:43
- Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 1.8TDCI
В смисъл,ключа за запалването на фаровете?Doin написа:Потърси проблема в ключа на осветлението, най-вероятно някъде не дава добър контакт.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Да, почни от там и провери веригата до буксата на таблото включително. Не забравяй и потенциометъра за регулиране освтеността на таблото.
-
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2011, 18:53
- Модел на автомобила: Ескорт 1,6 16V
Любо написа:Да, почни от там и провери веригата до буксата на таблото включително. Не забравяй и потенциометъра за регулиране освтеността на таблото.
Форд Ескорт 1,6 16 V и Фиеста 1,3 - 2006г. мисля че нямат потенциометър. Или бъркам!
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Гасне осветлението на километража?
Ми знам ли!? Аз лично не съм срещал модел след 1994, който да няма потенциометър...но това незначи, че всички го имат.
- svetlio
- Потребител
- Регистриран: 18 май 2007, 19:38
- Модел на автомобила: FOCUS 1.6 zetek (100 Hp)
C-MAX - 1.8 16V (120 Hp) - Местоположение: plovdiv
Re: Гасне осветлението на километража?
Колега намерили защо ти гасне километража. Че и при мен се появи същия проблем