Счупено лостче за фарове

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Snuff
потребител
потребител
Регистриран: 21 юни 2011, 20:00
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 1999
Status: Извън линия

Счупено лостче за фарове

Мнение от Snuff » 17 дек 2013, 20:21

Колеги днес, при превключване от къси на дълги, лостчето прещрака и си останах само на дълги фарове. Става въпрос за Форд Фокус 1.6 99'. Продава ли се като част, ремонтира ли се?!?!

Потребителски аватар
Яким
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
Контакти:

Re: Счупено лостче за фарове

Мнение от Яким » 30 дек 2013, 13:01

Snuff написа:Колеги днес, при превключване от къси на дълги, лостчето прещрака и си останах само на дълги фарове. Става въпрос за Форд Фокус 1.6 99'. Продава ли се като част, ремонтира ли се?!?!
Здравей колега - преди две години имах същия проблем и прочетох доса по форума за него, при което се отказах да се опитвам да ремонтирам лостчето защото е почти сигурно че не може да се ремонтира. За смяната - новите бяха мноого скъпи когато си търсих (от порядъка на 130 лв.) но сега може и да са паднали цените. Провери ако искаш.
Аз си купих от ибей (един приятел ми помогна с поръчката) за 20 лева. втора ръка но запазено доста. След това демонтажът и монтажът стават сравнително лесно. на линка отдолу пращам темата в която съм описал подробно как става.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 20#p377101

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Счупено лостче за фарове

Мнение от Doin » 30 дек 2013, 14:30

Ремонтира се!
Ремонта не е сложен, но трябва да си нормално сръчен и да се запасиш с огромно търпение!
Във форума на Рено има снимки за ремонта на ключ на 19-ка - същото е, просто в момента не мога да ти го препратя.
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=32.30
Всъщност...

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”