Авт. затваряне на стъкла
-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2013, 17:27
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 115 HP
- Status: Извън линия
Авт. затваряне на стъкла
Здравейте.Исках да попитам има ли начин да направя стъклата да се затварят автоматично при пускането на алармата.Става на въпрос за Форд Фокус 2003.
Виж как Ford минава покрай теб
-
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2010, 18:26
- Модел на автомобила: Mondeo 1995 год., 1.8 TD, Комби
Re: Авт. затваряне на стъкла
Здравей колега, вариантите са 2 до колкото аз знам.
Единия да си вземеш аларма с такава функция, например Българските Сатурн М6. Другия да подвържеш сегашната си аларма към комфорт модула ако има такава възможност от самата кола.
Единия да си вземеш аларма с такава функция, например Българските Сатурн М6. Другия да подвържеш сегашната си аларма към комфорт модула ако има такава възможност от самата кола.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Ако имаш комфорт функцията то при задържане натиснат бутона на ключа за заключване стъклата трябва да се вдигнат сами!
Не са свързани с алармата, а с централното.
-
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2013, 17:40
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi
Doin написа:Ако имаш комфорт функцията то при задържане натиснат бутона на ключа за заключване стъклата трябва да се вдигнат сами!
Да, точно! Щях да си слагам такъв модул, добре че един ден нямах какво да правя та без да искам го открих. Ударих си задника в тавана от кеф!
ford focus 1.8 tddi 2001
-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Да,така е.Doin написа:Ако имаш комфорт функцията то при задържане натиснат бутона на ключа за заключване стъклата трябва да се вдигнат сами!
Но защо не могат да слизат сами? Поне на моята не може!По инструкциите пише,че може- като се задържи бутона за отключване.Обучавал съм ги, но уви.Само могат да се вдигат!
- antipower
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2013, 18:59
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v 2002г. Ghia
Колега, ще обясниш ли малко по-подробно как се обучава този комфорт модул ?Обучавал съм ги
Ключа ми е от този тип:

- antipower
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2013, 18:59
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v 2002г. Ghia
Днес попрочетах малко по темата и после го приложих върху моята кола.
Да обясня за хората, на които ще им е интересно:
За да става номера със автоматичното вдигане и сваляне на прозорците, при заключване/отключване,
трябва да си обучите всички прозорци един по един да се вдигат автоматично при натискане на бутона нагоре във второ положение.
Това става като прозореца се свали до долу, после се задържа бутона нагоре, като след затваряне се задържи още 2-3 секунди.
После се отпуска бутона и се натиска пак нагоре за още 2-3 секунди.
Процедурата се повтаря за всички прозорци.
След приключване на процедурата със всички прозорци, при задържане на бутона на дистанционното за заключване, ако има свалени прозорци се вдигат автоматично.
Ако се задържи бутона за отключване, се свалят всички прозорци до долу. Ако натиснете повторно, прозорците се спират в положението в което са в момента.
Надявам се да съм бил полезен !
Да обясня за хората, на които ще им е интересно:
За да става номера със автоматичното вдигане и сваляне на прозорците, при заключване/отключване,
трябва да си обучите всички прозорци един по един да се вдигат автоматично при натискане на бутона нагоре във второ положение.
Това става като прозореца се свали до долу, после се задържа бутона нагоре, като след затваряне се задържи още 2-3 секунди.
После се отпуска бутона и се натиска пак нагоре за още 2-3 секунди.
Процедурата се повтаря за всички прозорци.
След приключване на процедурата със всички прозорци, при задържане на бутона на дистанционното за заключване, ако има свалени прозорци се вдигат автоматично.
Ако се задържи бутона за отключване, се свалят всички прозорци до долу. Ако натиснете повторно, прозорците се спират в положението в което са в момента.
Надявам се да съм бил полезен !
-
- потребител
- Регистриран: 05 окт 2010, 21:29
- Модел на автомобила: Мондео Мк3 2003
Не всички фокуси имат комфорт модул. Тези който имат се познават по стрелкичките на копчетата за управление на стъклата. (май бяха двойни), някои могат само да затварят стъклата , други ги свалят и затварят.