Мондео МК2 има ли букси за халогени под капачките на бронята

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
bacardiii
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2010, 01:18
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 16v 115к.с. 1999г. хечбек
Status: Извън линия

Мондео МК2 има ли букси за халогени под капачките на бронята

Мнение от bacardiii » 17 яну 2014, 13:05

Здравейте! Мисля да си купувам халогени за Мондео МК2, но не знам под капачките на бронята дали си има заводско прекарани кабели и букси или ще трябва аз да си прекарвам и ако може някой да ми обясни как се свалят капачките и се монтират халогените? Благодаря предварително! :)
Изображение

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07

Re: Мондео МК2 има ли букси за халогени под капачките на бронята

Мнение от OgiDogi » 17 яну 2014, 18:36

bacardiii написа:Здравейте! Мисля да си купувам халогени за Мондео МК2, но не знам под капачките на бронята дали си има заводско прекарани кабели и букси или ще трябва аз да си прекарвам и ако може някой да ми обясни как се свалят капачките и се монтират халогените? Благодаря предварително! :)
По принцип има букси (поне на моята имаше). Ринговете са закрепени със зъбчета към бронята - дърпаш и вадиш.
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Потребителски аватар
gorskiq
потребител
потребител
Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
Контакти:

Мнение от gorskiq » 17 яну 2014, 20:42

На предишното ми мондео МК1 си сложих допълнително халогени и имах прекарана инсталация, само монтирах фаровете и смених ключа за тях, понеже моя нямаше позиция за включване на предните халогени. Също си намерих и буксите за осветление в краката на предните места, само монтирах крушки и всичко светна. На сегашното ми мондео МК 2 като свалях предната броня намерих букса за помпата на пръскалките на фаровете, така че според мен кабелите са пуснати, само трябва да се добавят екстрите. Действай смело.

Потребителски аватар
bacardiii
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2010, 01:18
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 16v 115к.с. 1999г. хечбек

Мнение от bacardiii » 21 яну 2015, 21:58

Халогени сложих, но нямах копче.. най-накрая се сдобих с копче и пак не светят. Стоповете за мъгла светват при 2 издърпвания на ключа, но халогените не светват. Дали може да е от копчето (понеже е втора употреба) или трябва да се добави някакъв бушон за халогените?
Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”