Централно заключване- Фокус МК1
-
- потребител
- Регистриран: 26 май 2006, 10:39
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 TDDI 90ph 2001g.
- Status: Извън линия
Централно заключване- Фокус МК1
Колеги, проблема е следния: Като купих колата преди 2-3 години ми поставиха някаква аларма, която командва и централното заключване. От скоро се започна, когато времето навън е студено например под 4-5 градуса при натискане на бутона на алармата за отключване, колата се отключва и веднага се заключва. Ако опитам да отключа с ключа, се отключва само вратата, която отключвам. Другите се отключват сами след няколко минути, зависи от това колко е по-студено времето. Това се случва от няколко месеца. Когато е по топло времето горния проблем въобще го няма. Помогнете ми да се справя с това. От какво се управлява централното, от някакъв модул ли или от някакво реле ли, кое е то?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Централно заключване- Фокус МК1
Ето от този модул:

Намира се под жабката, но аз не смятам че проблема е в него, по скоро е допълнителната аларма, или инсталацията и.

Намира се под жабката, но аз не смятам че проблема е в него, по скоро е допълнителната аларма, или инсталацията и.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Свали кората на шофьорската врата и извади буксата на машинката на централното - проблема ще се оправи.
Но ще трябва да я заключваш/отключваш с ключа.
Ако искаш по-трайно решение - профилактика или замяна на машинката или трябва да прекъснеш зелено/черния кабел преди буксата.
Но ще трябва да я заключваш/отключваш с ключа.
Ако искаш по-трайно решение - профилактика или замяна на машинката или трябва да прекъснеш зелено/черния кабел преди буксата.
-
- потребител
Проблема е зависим от външната температура, когато е топло всичко си работи както трябва. И с алармата и с ключа си отключвам нормално и всичко е ОК. Ще пробвам с друг модул и тогава ще разглобя вратата, ако трябва. Благодаря, ще пиша ако се справя.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
С течение на времето в бравата се натрупва прах, която се смесва със смазката на механизма и образува нещо като кал, която се втвърдява при ниски температури и затяга механизма. В машинките на предните врати има краен изключвател, който спира процеса, когато механизма не стигне до края. Затова като отключиш с ключа се отключва съответната врата, защото прилагаш по-голяма сила от моторчето на машинката. На останалите машинки се подава напрежение, защото си задействал управлението, но не се отключват защото са замръзнали, след време като се размразят от топлината в купето или от топлината, която се отделя от блокирания мотор, се отключват.fordfen написа:Проблема е зависим от външната температура, .....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
С течение на времето в ............HACKO написа:fordfen написа:Проблема е зависим от външната температура, .....
Както казах вратите се отключват и веднага се заключват сами. Ако дръпна дръжката на която и да е врата между отключването и заключването, тя си се отваря нормално! Другаде е проблема. Сега като е по топло времето въобще го няма и не мога да го хвана от каде е.
-
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2014, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 90hp
Добър ден, Колеги
За да не отварям нова тема, ще попитам тук.
Модулът на централното заключване не приема командите от ключа-дистанционно. Ходих на ключар, който ми смени батерията и провери дали копчетата ми работят. Та, копчетата си работят, но колата нито се заключва, нито се отключва от дистанционното ... Централното е заводско. Иначе ключа отключва/заключва и четирите врати едновременно. Къде може да е проблема? И този модул подлежи ли на поправка(побългаряване) или на смяна с някакъв по-обикновен, защото не ми се дават една маса с пари... Благодаря предварително
За да не отварям нова тема, ще попитам тук.
Модулът на централното заключване не приема командите от ключа-дистанционно. Ходих на ключар, който ми смени батерията и провери дали копчетата ми работят. Та, копчетата си работят, но колата нито се заключва, нито се отключва от дистанционното ... Централното е заводско. Иначе ключа отключва/заключва и четирите врати едновременно. Къде може да е проблема? И този модул подлежи ли на поправка(побългаряване) или на смяна с някакъв по-обикновен, защото не ми се дават една маса с пари... Благодаря предварително

-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2014, 20:48
- Модел на автомобила: mondeo 2000 g.
Здравейте колеги, имам същият проблем като на предния колега. Искам да разбера как мога да си го оправя сам . Моята кола е / форд мондео газ,бензин 16 в. 2000 куб. = 2000 г. септември. , с десен волан. / = от Англия е и е от зет ми. Проблема ми е : дистанционното отказа извеннаш да работи, а батерия има - заключва иначе и четирите врати? МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ БЛАГОДАРЯ!
-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2013, 21:12
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90hp combi 2000
Колеги,
И аз имах същия проблем!
Откачих едната клема на акумулатора за 10ина минути, след това я сложих и проблема изчезна !
Може да пробвате и вие.
Но след тази манипулация радиото ще иска КОД!
Успех!
И аз имах същия проблем!
Откачих едната клема на акумулатора за 10ина минути, след това я сложих и проблема изчезна !
Може да пробвате и вие.
Но след тази манипулация радиото ще иска КОД!
Успех!
-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2014, 20:48
- Модел на автомобила: mondeo 2000 g.
Благодаря ви много всичко стана точно така както казахте, махнах клемата на акумулатора и всичко се оправи.Още веднъш ви благодаря... 

-
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2014, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 90hp
Аз днес смених модула и за сега всичко е наред. Само шофьорската врата ми прави чалъм, но предполагам ще е от самата ключалка и утре евентуално ще сменя и нея. А да попитам, защо идва един момент, в който се включват аварийните и не мога да ги изключа от копчето? Заключвам - отключвам и се оправят...
-
- потребител
- Регистриран: 05 авг 2018, 21:16
- Модел на автомобила: Форд фокус 1.8 90
Здравейте имам проблем със централното въобще не реагира нито от вратите,нито от копчето въобще го няма ,проверих бушоните всички са здрави кво друго може да е форд фокус 2001
-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Ако е заминал модулът на централното мисля, че трябва да можеш ръчно да отключваш и заключваш вратите, поотделно
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
- потребител
- Регистриран: 05 авг 2018, 21:16
- Модел на автомобила: Форд фокус 1.8 90
Да аз ги заключвам така в момента всяка една ръчно много дразни особенно като вършиш спешна работа
-
- потребител
- Регистриран: 20 авг 2019, 11:42
И как реши проблема колега?fordfen написа: ↑02 фев 2014, 23:35Колеги, проблема е следния: Като купих колата преди 2-3 години ми поставиха някаква аларма, която командва и централното заключване. От скоро се започна, когато времето навън е студено например под 4-5 градуса при натискане на бутона на алармата за отключване, колата се отключва и веднага се заключва. Ако опитам да отключа с ключа, се отключва само вратата, която отключвам. Другите се отключват сами след няколко минути, зависи от това колко е по-студено времето. Това се случва от няколко месеца. Когато е по топло времето горния проблем въобще го няма. Помогнете ми да се справя с това. От какво се управлява централното, от някакъв модул ли или от някакво реле ли, кое е то?
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
@Niki_savage
Ако имаш търпение да чакаш, понеже fordfen последно е бил активен на 06 окт 2016, 09:47
...............
Ако имаш търпение да чакаш, понеже fordfen последно е бил активен на 06 окт 2016, 09:47
...............
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- En4f
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2016, 18:17
Здравейте, да съживя малко темата.
Focus mk1 1.6 2000. Преди 5 години си купих китайска платка за дистанционното и ми вършеше полвинчата работа. Ту хващаше, ту не. И почнах да се ровя в нета за това как да увелича разстоянието на обхвата. Намерих една екстра за отключване на шофьорската врата само и реших да пробвам да я активирам. След 30 Мин игра със задържане на комбинации на копчетата на дистанционното играта приключи. Ключа отказа да работи. Опитах да го обуча отново никаква реакция. Сменях батерии нищо.. помощ!
Втори проблем къде се появи от скоро. Шофьорската врата може да заключва отвътре, но като се опитам да отключа или отворя не ми дава
налага ми се да си отключвам от дясната врата ако съм вътре 
Focus mk1 1.6 2000. Преди 5 години си купих китайска платка за дистанционното и ми вършеше полвинчата работа. Ту хващаше, ту не. И почнах да се ровя в нета за това как да увелича разстоянието на обхвата. Намерих една екстра за отключване на шофьорската врата само и реших да пробвам да я активирам. След 30 Мин игра със задържане на комбинации на копчетата на дистанционното играта приключи. Ключа отказа да работи. Опитах да го обуча отново никаква реакция. Сменях батерии нищо.. помощ!

Втори проблем къде се появи от скоро. Шофьорската врата може да заключва отвътре, но като се опитам да отключа или отворя не ми дава

- En4f
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2016, 18:17
Здравейте отново,
Първия проблем отпадна. Проблема беше че някак си съм сменил честотите от 433mhz на 315 mhz. Дистанционното си заработи
Първия проблем отпадна. Проблема беше че някак си съм сменил честотите от 433mhz на 315 mhz. Дистанционното си заработи
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
По втория проблем, ако не е свързан пряко с дистанционното, най-вероятно имаш проблем с ел.бравата на шофьорската врата или с механичните приводи към нея. За толкова години това е бравата, която е работила най-често.
Ако се заключва и отключва с ключа посредством ключалката, трябва да провериш какво се случва с привода от вътрешната ръчка към бравата. Най-вероятно ще минеш с малко смазка, но не е изключено да има и някакво износване около тях.
Ако се заключва и отключва с ключа посредством ключалката, трябва да провериш какво се случва с привода от вътрешната ръчка към бравата. Най-вероятно ще минеш с малко смазка, но не е изключено да има и някакво износване около тях.
Знам всички вицове за Форд