Проблем с алтернатор

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
Bonso
потребител
потребител
Регистриран: 09 мар 2006, 17:27
Модел на автомобила: Ford Capri '79 2.8i V6
Volvo S60R '04 2.5 turbo AWD
Status: Извън линия

Проблем с алтернатор

Мнение от Bonso » 20 ное 2006, 18:28

Здравейте,

Може ли някой да ми препоръча добър майстор за ремонт на актернатор? Или от къде мога да закупя рециклиран такъв на добра цена?

Поздрави,
Bonso

T punchev
потребител
потребител
Регистриран: 06 ное 2005, 18:55
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 Zetec ST
Контакти:

Re: Проблем с алтернатор

Мнение от T punchev » 20 ное 2006, 23:21

Сточна гара има много маистори.Аз вече два пъти ползвам услугите на един и сищ,веднъж за стартер,и миналата седмица за алтернатор,и съм доволен.Намира се: от сточна гара (кръговото )тръгваш посока лъвов мост,първата автобусна спирка преди светофара на раковска ,там е човека.Пада ти се в дясно.Там има и рециклирани с 6 месеца гаранция! За ескорт струва 160лв.

Потребителски аватар
Bonso
потребител
потребител

Мнение от Bonso » 21 ное 2006, 14:52

Мерси за информацията

Поздрави,
Bonso

runtavguz
потребител
потребител
Регистриран: 25 ное 2005, 19:02
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1,3mi.`95, центр. закл., ел стъкла, 2Airbags SRS, LPG system

Мнение от runtavguz » 22 ное 2006, 19:04

Автоморгата на Италянеца, предполагам я знаеш(и там можеш да провериш, но е скъпчия)...
Един мйстор...На същия Булевард, от същата страна, 500м по надолу има една Синя барака(Ремонт на Стартери/алтернатори)...Има надлез за пешеходци наблизо(ориентировъчно)
Май не взема скъпо - рециклира ми кабела на алтернатора за 10 лв(нов 65лв + 5дни доставка)...тест на алтернатора на станок - 2 лв

По Цар Симеон като тръгнеш в отсечката между Ботев и Опълченска...с лопата да ги ринеш....В една пресечка(по-близо до Ботев) има едни момчета, които целия магазин само стартери и алтератори second hand продават

Ако не си сигурен, че е от алтернатора.Провери си проводниците доколкото можеш...Възможно е да има прекъснат(при слаба връзка нагряват...и т.н.)...При мен беше така....Кабели никъде не се намират - употребявани(режат и хвърлят)Само нови!...Запазваш буксите и подменяш проводника.(Букси стават и от други автомобили с алтернатори Бош(примерно). Мерцедес/Фолксфаген)

Ако си е наред алтернатора - продавт се само четки(5-6лв)(трябва да си ги самозапоиш) или комплект четки с реле-регулатор(Бош-15-19лв)

Потребителски аватар
Bonso
потребител
потребител

Мнение от Bonso » 27 ное 2006, 17:56

мерси!

Поздрави,
Bonso