Форд Мондео 4x4 Ghia Проблеми

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
furrball
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2014, 09:49
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 4x4 Ghia
Status: Извън линия

Форд Мондео 4x4 Ghia Проблеми

Мнение от furrball » 04 окт 2014, 10:39

Здравейте,карам Форд Мондео МК1 4x4 Ghia с всички екстри и имам няколко проблема които се появяват и изчезват постоянно.
1 - На таблото ми свети ABS-a и Тракшъна когато иска ,когато не светят има някакво странно чукане на педала на спирачката при намаляване-спиране с ниска скорост ,а когато светят на таблото и двете го няма чукането.И в двата случая ABS-а работи (пробвал съм го и на сухо и на мокро),докато Тракшъна в единия случай не работи (когато свети лампата на таблото).Чистих ABS сензорите няколко пъти но минава малко време и пак същото.
2 - Почти всяка година имам проблеми със стоповете.На малкото компютърче което показва за отворени и врати и другите работи ми светят стоповете и те съответно не работят наистина.Бях ходил при един жичкаджия и ми беше казал че имам изгорели пин-ове.Оправи го тогава,но сега дали е същия проблем тъй като ходих при един друг по-добър и замери абсолютно всичко и каза че всичко е наред.Как да оправя стоповете ,защото идва време за преглед а така няма да мине.
3 - При тръгване и потегляне се чува глухо туп-кане отдолу.Ходих на майстор и ми каза че висящите лагери и гуменото каре отпред са здрави,но имам малък луфт в задния диференциал.Въпроса е че тупкането се чува отпред.Някой да има някакви идеи?
4 - На малкото компютърче за отворени врати постоянно ми свети че дясната врата е отворена.Идеи за ремонт?
5 - Понякога ми свети лампата за изхабени накладки на същото компютърче.Накладките са екстра.Проверил съм и буксите при гумите и кабелите да не са прецакани - всичко е наред.
Общо взето това са основните проблеми,иначе колата е направо балистична ракета , особено зимата.Ще съм много благодарен ако можете да ми помогнете.

Потребителски аватар
kserx76
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2009, 18:02
Модел на автомобила: ford mondeo 2,0 136кс 1995г

Re: Форд Мондео 4x4 Ghia Проблеми

Мнение от kserx76 » 09 окт 2014, 16:34

Единственото което мога да те посъветвам е да вземеш един контактен спреи на ден бравен и да почистиш всички букси до които можеш да се докопаш.Маф сензора също се почиства с такъв спреи.И аз имам мондео 1 жия 136кс но никога не съм имал такива проблеми.Карам вече седем години колата.Тракшана никога не ми е светвал и абс също.Като взех колата с такъв спреи напръсках всяка една букса.Преди това разкачаш акомулатора.Верно голяма играчка е отива ти поне половин ден но дава резолтат.Особенно като почистиш МАФ колата става ракета.А скоро светна лампата за накладките след като ги бях сменил преди 2 дни.Джантата беше протрила кабелчето.За проблема с АБС трябва да провериш къде тракшана се свързва с АБС модула.Те работят заедно за това и ти светят и двете.Тракшана взема данни от АБС ,почисти със спрея неговите букси.

Потребителски аватар
kserx76
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2009, 18:02
Модел на автомобила: ford mondeo 2,0 136кс 1995г

Re: Форд Мондео 4x4 Ghia Проблеми

Мнение от kserx76 » 09 окт 2014, 16:39

Отвори дясната врата и намери щракалката за сигнала отворена врата.Тя е бяла и представлява обикновено бутонче като на предния капак за алармата.Нтиснато вратата е затворена.При мен се беше строшило бутончето зимата.Пластмасата маи беше замръзнала.Прерязах двата кабела и ги дадох на късо.Не можах да намеря от друга кола друго копче.Това нещо се намира в самата брава и трябва да я извадиш.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”